Oktay Candemir yazdı: Cumhur İttifakı dağılıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde ismi suç örgütleriyle anılan ve destek verdiği mafyatik yapılara operasyon başlatılan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıktı. Bahçeli’nin Soylu’ya sahip çıkmasının çeşitli sebepleri var ve üstelik Erdoğan ile uzun bir süredir fikir ayrılığı yaşıyor.

Uzun süre önce başlayan soğuk savaş hâlâ devam ediyor. Erdoğan ve diğer AKP’lilerin MHP’ye sürekli olarak ‘Biz olmazsak siz yoksunuz, barajı bile sizin için indirdik’ şeklindeki küçümseyici tavırlarından bile rahatsızlık duyan Bahçeli, seçimlere kendi listesiyle girdi ve AKP’ye ciddi sayıda vekil kaybettirmişti. Normal şartlarda Kürt illerinde AKP’yi desteklemesi beklenen Bahçeli, bölgede bile kendi listesi ile seçime girdi. AKP Van ve Hakkâri İl Örgütleri, seçimden sonra genel merkez ile yaptıkları istişarede MHP yüzünden bu illerde milletvekili kaybettiklerini belirterek başarısızlıktan Bahçeli’yi sorumlu tutmuştu.

MHP Genel Merkezinin seçimlerden önce ‘Kimse AKP’ye oy vermeyecek, bütün milliyetçiler MHP’ye oy verecek’ şeklindeki çıkışı da yukarıda söz ettiklerimden bağımsız değildi.

Böylece Bahçeli, ‘Bizim oyumuz olmasa, siz baraj altındasınız’ diyen AKP çevrelerine de bir ders vermiş oldu.

Bunlar seçim sürecinde yaşananlar: Peki şu anda neler oluyor?

AKP’nin Arap politikası MHP tabanında ciddi itirazlara ve kaymalara neden oluyor. Bahçeli’ye göre bunun sorumlusu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Bahçeli ve kurmayları, son kabinenin Hakan Fidan tarafından hazırlandığını düşünüyor.

Hatta kabineye MHP’nin önerdiği isimler arasından sadece Mehmet Şimşek bakan yapıldı ve MHP ekonominin düzelmesi için Şimşek’in bakan olmasını istiyordu.

MHP kökenli bazı bakan yardımcılarının görevden alınması ise Bahçeli’yi oldukça rahatsız etti.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik başlayan operasyon bardağı taşıran son damla olabilir. Sinan Ateş cinayetinde birbirini destekleyen açıklamalar yapan Bahçeli ve Soylu ikilisi, uzun bir aradan sonra geçtiğimiz günlerde bir araya geldi.

MHP’nin AKP’li Pelikancılarla uzun süren bir anlaşmazlığı söz konusu. Pelikancılar Bahçeli’nin kilit noktalara yerleştirdiği tüm kişileri görevden aldırmayı başardı. Bahçeli, Pelikancıların harcadığı kişilerden birinin de Soylu olduğuna inanıyor. Zaten Soylu da kendisini Hakan Fidan’ın başında bulunduğu Pelikancıların görevden aldırdığını iddia ediyor.

Bu görüşmenin ana gündem konusu ise Süleyman Soylu ve Yavuzalioğlu’nun kurmayı planladığı yeni parti oldu. Ülkücü tabanın dağılmasını istemeyen Bahçeli, Soylu’yu MHP’ye davet etti ve kendisinden sonra ki MHP Lideri olmasını istedi. Sonra kamuoyunun önüne çıkıp Soylu’ya sahip çıktı. Bahçeli’nin Soylu’ya ‘Parti işini unut, yerel seçim sonrası hep beraberiz. Ben sana sahip çıkacağım.” dediği öğrenildi.

Anlaşılan o ki Cumhur ittifakında ipler kopma noktasına geldi. Bahçeli, bazı şeyleri yerel seçim sonrasına erteledi ve gelişecek konjonktüre göre ittifaktan ayrılmayı planlıyor.

15 Temmuz öncesi Fethullahçı yapının MHP’ye sızmasından oldukça rahatsız olan ve bu yüzden de darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın yanında saf tutan Bahçeli, partisine yönelen birçok olumsuzluğa ‘FETÖ ile mücadele görmesin’ diye sustu. FETÖ için başlayan ittifak şimdi sair (başka) sebeplerle sona eriyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Cumhur İttifakı dağılıyor mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir