Oktay Candemir yazdı: Van Valisine çağrımdır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Oktay Candemir, geçtiğimiz günlerde VASKİ Genel Müdürü ve Değirmenarkı Köy Muhtarı ile Köylüler arasında yaşanan kavga nedeniyle Van Valiliğine seslenen bir yazı kaleme aldı. İşte Candemir’in kaleme aldığı yazı.

Vali Bey;

Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz hafta içinde şehri Van’ımızda üzücü hadiseler cereyan etti. Halka hizmet etmekle mükellef, VASKİ kurumunun başında ki zat olan Ülker Cem Kaplan, kendisine köylerinde yaşanan sorunları anlatmaya gelen köy muhtarı ve eşrafına namünasip sözlerle hakaret ve saldırıda bulunmuş, emniyet ve intizamı korumakla vazifeli devlet kuvvetine (Polis) dövdürmüştür.

O esnada muhtar ve eşrafı da kendini Kaplan ve polislerin şerrinden korumaya çalışırken, orada bulunan bir kişi de yaşananları kayda almış ve hadiseyi tüm boyutlarıyla neşretmiştir (yaymıştır). Tabi en yüksek mülki amir olarak Valiliğiniz tarafından gerekli tahkikat başlatılmış ancak başlattığınız soruşturma da Van kamuoyu tarafından tenkit edilmektedir. Şimdi bütün Van halkı sizden aşağıda sorduklarımın cevabını bekliyor.

Hakkında soruşturma başlatılan bir kamu görevlisi, soruşturmaya tamamlanıncaya kadar o makamda oturamaz. Bu hem soruşturmaya gölge düşürür, hem de kamu vicdanını zedeler. Hal ve durum bu kadar açıkken, hakkında soruşturma başlattığınız Ülker Cem Kaplan’ı neden en azından soruşturma bitinceye kadar görevden almıyorsunuz, bu konuda sizi engelleyen bir husus mu var?

Sorunlarını anlatmaya gitmiş ve şiddet-hakaretlere maruz kalan yurttaşlar hakkında neden soruşturma başlatılmıştır? Görüntülerden gördüğümüz kadarıyla vatandaşlar orada mağdur edilmiş ve üstelik darp edildiklerine dair hastane raporları da mevcut iken!

Yaptığınız açıklama da sanki Valilik Kurumu değil de, bir kavgayı ayırmaya çalışan kişiler gibisiniz. İki tarafı da hoş edelim, ne şiş yansın ne kebap misalinde ki basın açıklamanız herkesi derinden üzmüştür. Bu olayda suçlu ve bir de mağdur vardır. Ülker Cem Kaplan suçludur, vatandaş mağdurdur.

Siz halk adına kurumlara mülki-amirlik yapıyorsunuz. Yani kurumların değil halkın valisisiniz. Vatandaşların haklarını koruma makamında oturuyorsunuz. Bu yüzden halka yapılan en ufak sözlü bir saldırıda bile gerekeni yapmak sizin görevinizdir.

Bu olay aynı zamanda sizin makamınızın durduğu yerin anlaşılması hasebiyle de oldukça önemlidir. Eğer ben Van halkının valisiyim diyorsanız, o zaman Ülker Cem Kaplan denen şahıs hakkında gerekeni yapmanız elzemdir!

AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile yakınlığı bilinen Ülker Cem Kaplan’ın bu kadar hataya rağmen hala o makamda oturması ister istemez kafamızda soru işaretlerine neden olmaktadır.

Testi bir kere kırıldı Vali Bey, boşuna yeniden birleştirmeye çalışmayın. Van halkı makamında halka saldıran bir kişi bir daha o makamda görmek istemiyor.

Yapmanız gereken belli, sizden bunu bekliyoruz!

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Van Valisine çağrımdır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir