Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, kayyım atanan Van Belediyesi tarafından 30 Temmuz’da düzenlenen Artos Dağı Maratonu projesinin anlamlı olduğunu ancak zamanlamasının yanlış olduğunu söyledi. Demez, çevredeki kirliliğe de tepkisini dile getirerek, doğaya herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 10
Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 11
Ömer Demez

Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Temmuz’da düzenlenen Artos Dağı Maratonu’na dair yaşanılan eksiklikler, çevredeki çöp atıkları dikkatlerden kaçmadı. Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, belediye tarafından düzenlenen etkinliğin anlamlı olduğunu ancak zamanlamanın yanlış olduğuna dikkat çekti.

Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 13

‘Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır’

Artos Dağı Maratonu’nun güzel bir fikir ve proje olduğuna değinen Demez, ancak bu etkinliğin doğru yapıldığı zaman amacına ulaşabileceğinin altını çizdi. Demez, yaşanan eksiklikleri şu şekilde dile getirdi: “Sonucuna baktığımız zaman doğru yapılmadı. Ortada yığınla çöp bırakılmıştı ve sadece bizim gittiğimiz güzergahta toprağa bu kadar poşetin bırakılması doğru değildi. Kaya Babaları birkaç taş üstte bırakılarak işaretlemeler yapılabilirdi ki yapılmıştı ancak bu işaretlemelerde kuru otlara poşet bağlamak olmuştu. Buralara poşet bağlamak doğru bir yaklaşım değildi. Kaya babası dağcıların emniyet aldığı sağlam taşlara denir. Taşlar üst üste bırakılarak kule şeklinde yapılır. Güzergahta buna benzer çok sayıda taş var. Taş kule yapmak en kolay iş ve masrafsızdır. En güzel işaretleme işidir” dedi.

Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 4
Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 7

‘Her canlının yaşam hakkına saygı duymak gerekiyor’

Doğaya sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Demez, ne olursa olsun doğanın kirletilmesine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Demez, “Kimsenin dağları ve doğaya kirletme hakkı yoktur. Doğada, dağlarda ve bu alanlarda yaşayan her canlının yaşama hakkına saygı duymak gerekiyor. Tarihi yapılarla ilgili yıkma kuru avcılıkla ilgili öldürme yaşat doğa ile alakalı kirletme temiz kalsın” diye ekledi.

Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 1

3 şehir, 4 zirve, zirveden zirveye 4 Volkan

Demez, 10 gün sürecek olan “3 şehir, 4 zirve zirveden zirveye 4 Volkan” adlı programlarının ilk tırmanışlarına Altus Dağı ile başladıklarının altını çizdi. 2022 Ağustos ayında tırmanışa başladıklarını dile getiren Demez, “Başarılı ve zevkli bir tırmanış gerçekleştirdik. 22-23 Ağustos Nemrut krater gölü çanağa dönüşünü yapacağız. 24-25 Ağustos’ta süper dağı zirve tırmanışı gerçekleştireceğiz. 27-30 Ağustos’ta ise Türkiye’nin çatısı olan Ağrı Dağı tırmanışımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 16
Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 18

‘Tarsus etkinliğimiz büyük bir heyecanla gerçekleşti’

Tarsus etkinlilerinin Cumartesi günü kampla başladığını söyleyen Demez şunları dile getirdi: “Gece 03.00’te tırmanışımıza başladık ortalama 6,5 saat süreyle zirveye ulaştık. Zirvede fotoğraf çekimi kahvaltı yapmak çay molası vesaire tekrar aynı rotadan inişimizi gerçekleştirdik. Etkinlik 9 kişilik bir ekiple gerçekleşti. Tüm katılımcılar büyük bir heyecanla tırmanışı tamamladı ve bu nedenle bütün katılımcı arkadaşlarımı kutluyorum.”

Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 15
Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 17
Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır - omer demez artos dagi 12

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ömer Demez: Etkinlik doğru yapıldığı zaman amacına ulaşır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir