Patnos’ta halk buluşması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Patnos ilçesinde yapılan halk toplantısında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tecridin kaldırılması için yapılacak “Özgürlük Yürüyüşü”ne katılım çağrısı yapıldı. 

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tecridin kaldırılması talebiyle yapılacak “Özgürlük Yürüyüşü” çalışmaları sürüyor. 

Serhat kentlerinden Ağrı’nın Patnos ilçesinde, 18 Kasım’da Gemlik’te düzenlenecek yürüyüş kapsamında halk toplantı gerçekleştirildi. Serhat Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temcilcisi ve yurttaş katıldı. 

Patnos'ta halk buluşması - edibe

Yürüyüşe davet

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, salonda bulunan ailelerin büyük bedeller ödediğini belirtti. Kaya, “Hepimiz bu mücadeleye çok borçluyuz. Şu an ağır tecrit altında tutulan Sayın Abdullah Öcalan’a sahip çıkmamız gerekiyor. Bu münasebetle 18 Kasım günü Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Gemlik’e yürüyeceğiz. Bütün ailelerimiz güçlü bir sahiplenmeyle özgürlük yürüyüşüne katılım sağlamalı. ‘Toplumun özgürlüğü Öcalan’ın özgürlüğüdür’ diyerek alanlarda olmalıyız” diye konuştu.  

Patnos'ta halk buluşması - hanimkaya

İmralı tecridinin yaşamın her alanına sirayet ettiğini ifade eden TUHAY-DER  Eşbaşkanı Çetin Uyar ise, “Örgütlü bir mücadeleyle özgürlüğü ve barışı inşa edeceğiz. Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır tecrit altında tutuluyor. İmralı’dan tek bir haber almamıza izin verilmiyor. Sadece iki defa telefon açılmış ve ondan sonra hiçbir şekilde haber almamışız. Hepimizin Gemlik’te sesimizi yükseltmemiz lazım. Öcalan özgür olmadığı sürece bize oturmak, uyumak haramdır. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmadan oturmayacağız, başımız rahat bir şekilde yastığa bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Uyar, tüm kesimleri yürüyüşe çağırarak, şöyle devam etti: “18 Kasım barış ve özgürlük günüdür. Güçlü çalışmalar yürüterek, milyonlar Gemlik’te buluşalım.”

Barış Annesi Güneş Tozan, “Cezaevinde olan bir oğlum var, cezası bitmesine rağmen tekrar infazı yakıldı. Bu hakaretleri kabul etmeyelim, bu zulmü kabul etmeyelim” dedi.

Patnos'ta halk buluşması - baris annesi

HEDEP Patnos İlçe Eşbaşkanı Ahmet Ege ise, tecridin “insanlık suçu” olduğunu belirterek, tüm kesimleri tecride karşı ses çıkarmaya davet etti. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patnos’ta halk buluşması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir