Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ve Bitlis’te yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen halk toplantılarında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dair düzenlenecek “Özgürlük Yürüyüşü” için “Gemlik’te buluşalım” çağrısı yapıldı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor. Kentte bulunan bir düğün salonda yapılan toplantıya yüzlerce kişinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı. Toplantıda, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için 18 Kasım’da Gemlik’te düzenlenecek “Özgürlük Yürüyüşü” gündemi öne çıktı.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından program başladı.

Gemlik yürüyüşüne çağrı

MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, PKK Lideri Öcalan’ın 32 aydır ne avukatları ne de ailesi ile görüşmediğine işaret ederek, “Tecritle bağlantılı olarak cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri de giderek artıyor. Öte yandan Rojava’ya yönelik savaş politikaları, kimyasal silah ve savaş suçları sürüyor. Bu politikaları kabul etmiyoruz” dedi.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - bulusma

TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, cezaevlerinde ihlalleri anlattı. Uyar, “Çocuklarımız zülüm politikalarından kaynaklı yaşamını yitirdi. Hak ihlallerine karşı sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. 18 Kasım’da Gemlik’e bir yürüyüş programımız var. Ailelerimiz yürüyüşe duyarsız kalmamalı, büyük bir katılım sağlamalıdır. Yürüyüşle İmralı cezaevindeki tecridi kıracağız” diye kaydetti.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - uyar

Barış Anneleri Meclisi üyesi Şirin Abi ise, tüm kesimlerin tecride karşı çıkması gerektiğini vurguladı. Abi, “Sayın Abdullah Öcalan özgür olmadan hiçbirimiz özgür olamayız. Devlet yetkililerine sesleniyorum; barışı inşa edilmeli. 40 yılı aşkın bir süredir savaş var. Ne zamana kadar bu savaş sürecek? Sayın Abdullah Öcalan’ı aramızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - abi

Gemlik’te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya, iktidarın baskı politikalarını anlattı.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - HEDEP halk bulusmalari van

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şube üyesi Veysi Güneş, tecridin hukuki boyutu üzerinde durdu. Güneş, “Kürt halkına yönelik tecrit politikaları yaşamın tüm alanlarına yayılmış durumda. Bizler de her koşulda devam eden tecrit politikalarına karşı hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Tüm tutsaklar için uygulanabilir ‘umut hakkı’ dahi Sayın Abdullah Öcalan için kabul görülmüyor. Tecrit, Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dayatılıyor” dedi.

30 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Kadir Kaplan da buluşmada konuştu. Kaplan, “Arkadaşlarımız üzerinde ağır bir tecrit var. Cezaevindeki arkadaşların gözü sizlerin yürüttüğü mücadelededir. Kürt halkının cezaevlerine sahip çıkması geriyor. Cezaevindeki arkadaşların tek bir isteği var, o da özgür bir yaşam. En önemli şey de arkadaşlarımız bu tecrit koşullarına direniyorlar. Burada büyük bir heyecan var. Bu heyecandan kaynaklı umudumuz büyük. Bu heyecanla mücadeleye dört elle sarılmalıyız” diye konuştu.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - kaplan

Bitlis

Bitlis’in Tatvan ilçesinde de halk buluşması gerçekleştirildi. Buluşmada konuşan Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, “İktidar bizden korktuğu için tecride devam ediyor. Çünkü Öcalan’ın felsefesini her alanda yaşatmaya çalışan bir halk ile karşı karşıyalar. Cezaevlerinde tutuklu arkadaşlarımıza baskı ve işkence dayatıyorlar. 30 yıllık tutuklu arkadaşlarımıza ‘pişmanlık’ dayatılıyor, infazları yakılıyor ve tahliyeleri erteleniyor. Sayın Öcalan fiziken tutuklu olabilir, fakat düşünceleri her yerde yaşam buluyor. Fakat biz artık Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz. Bunun için çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - edibe babur

MEBYA-DER Van Şube Eşbaşkanı Enver Taş da, barışın gelmesi için herkesin Abdullah Öcalan’a, toprağına, çocuklarına ve değerlerine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor - enver tas

TUHAY-DER yöneticilerinden Orhan Işık ise, Gemlik’te yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.

Buluşma, sinevizyon gösterimi ve verilen yemekle son buldu. (MA)

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ve Bitlis’te startı verilen halk buluşmaları sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    13 Kasım 2023, 09:22

    […] ilçesinde yapılan halk toplantısında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tecridin kaldırılması için […]

    Cevapla