Van’da halk buluşmaları yoğun katılımlarla sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkale ve Çaldıran ilçelerindeki halk buluşmalarında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edilerek, 18 Kasım’da Gemlik’e yapılacak “Özgürlük yürüyüşü”ne güçlü katılım çağrısı yapıldı. 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, cezaevlerindeki ihlaller ve 18 Kasım’da Gemlik’e yapılacak “Özgürlük yürüyüşü ”ne dikkat çekmek için Van‘ın Başkale ve Çaldıran ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi.

Van’da halk buluşmaları yoğun katılımlarla sürüyor - halk bulusmasi

‘Tecrit tüm bölgeye sirayet etti’

Başkale’deki bir restoranda gerçekleşen ve çok sayıda kişinin katıldığı buluşmada konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Şengül Polat, çok çetin bir süreçten geçtiklerini söyleyerek, “Yıllardır Öcalan üzerinde çok ağır bir tecrit sürdürülüyor. Bu tecrit barışın yoluna engel oluyor. Bu tecrit başta Öcalan şahsında şu an bütün Kurdistan’a sirayet etmiş durumda. Buluşmalarımız, çalışmalarımız, etkinliklerimiz ve yürüyüşlerimizi, başta Sayın Öcalan üzerindeki tecridin lağvedilmesi ve bütün tutsakların özgürlükleri için yapacağız” diye konuştu.  

Van’da halk buluşmaları yoğun katılımlarla sürüyor - halk bulusmasi polat

Yürüyüşe katılım çağrısı

MEBYA-DER Van Şube Eşbaşkanı Hanım Kaya ise mücadelelerine sahip çıkacaklarını belirterek, Öcalan’ın özgürlüğünün bütün toplumun özgürlüğü olduğunu söyledi. Çözüm anahtarının tek sahibinin Öcalan olduğunu vurgulayan Kaya, “Barışın ve demokrasinin anahtarına sahip çıkma zamanı geldi. Tek yürek olarak alanlara çıkıp ses çıkarmamız gerekiyor. Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecrit şu an Kurdistan’ın her sokağına, her mahallesine sirayet etmiş durumda. Biz bu tecridi kırmak, Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturmak için 18 Kasım’da İmralı’ya ‘özgürlük yürüyüşü’ gerçekleştireceğiz.  Yürüyüşe herkesin güçlü bir katılım sağlaması gerekiyor” dedi. 

Van’da halk buluşmaları yoğun katılımlarla sürüyor - halk bulusmasi kaya

‘Fiziki özgürlüğü için alanda olacağız’

TUHAY-DER Van Şube Eşbaşkanı Çetin Uyar da herkesin sürecin ağırlığının farkında olması gerektiğini ifade ederek, “Sayın Öcalan, yıllardır tecrit altında tutuluyor, sesini duymamıza dahi izin vermiyorlar. Vicdana sahip herkes bu mücadeleye ortak olmalı. Omuzlarımıza düşen bütün görevi yapmamız gerekir. Sayın Öcalan’ın ve dört parça Kurdistan’ın özgürlüğünü sağlamayana kadar kimse rahat bir şekilde evinde oturmamalı. Özgürlük için mücadele etmemiz gerekir. 18 Kasım’da özgürlük yürüyüşü yapacağız. Bugüne kadar aile görüş, avukat görüş talebini istiyorduk, fakat artık Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep ediyoruz ve bunun için yürüyüşler, etkinlikler gerçekleştireceğiz. Herkesi özgürlük yürüyüşüne davet ediyoruz. Gelin hep beraber zindanların sesi olalım” diye konuştu. 

Van’da halk buluşmaları yoğun katılımlarla sürüyor - halk bulusmasi uyar

Halk buluşması sinevizyon gösterimi ile son buldu.

Çaldıran’da halk buluşması

Çaldıran ilçesinde ise halk buluşmasının adresi HDP ilçe binası oldu. Yurttaşların katıldığı buluşmada konuşan MEBYA-DER Şube Eşbakanı Enver Taş, “Bu topraklara barışın gelmesi için herkesin Sayın Öcalan’a,  toprağına, çocuklarına ve değerlerine sahip çıkması gerekiyor” dedi.  

‘Özgürlük yürüyüşü’ne çağrı

Ardından konuşan TUHAY-DER Şube Eşbaşkanı Edibe Babur ise cezaevlerine yayılan tecride dikkat çekerek, “Sayın Öcalan’ın ve tutsakların özgürlüğü bizim omuzlarımızdadır. O yüzden çok çalışmalıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz onları cezaevlerinden çıkartacağız. Bunun için 18 Kasım’da Gemlik’e yapılacak olan özgürlük yürüyüşüne kadın, genç herkesin katılması gerekiyor” diye konuştu. 

‘Öcalan’ı özgürleştirmemiz gerekiyor’

DBP Van İl Eşbaşkanı Harun Okay da, yüz yıldır Kürtlerin özgürlükleri için ağır bedeller verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Biz, Sayın Öcalan’ı artık o dört duvar arasından çıkartmalıyız, onu özgürleştirmeliyiz. Her mahallede, sokakta, kentte çalışmalıyız. Bunun için Gemlik’e yapılacak yürüyüşe herkesin katılması gerekiyor. Biz sadece tecridin kaldırılmasını istemiyoruz, Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Sayın Öcalan’ın paradigmasını esas alarak çalışma yürütmeliyiz. Gün oturma ve susma günü değildir. Biz, gücümüzün farkında olursak, her şeyin başarabiliriz” diye konuştu. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da halk buluşmaları yoğun katılımlarla sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    8 Kasım 2023, 15:57

    […] Van ve Bitlis’te yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen halk toplantılarında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dair düzenlenecek “Özgürlük Yürüyüşü” için “Gemlik’te buluşalım” çağrısı yapıldı. […]

    Cevapla