Van’da halk buluşmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın ilçelerinde düzenlenen halk buluşmalarında, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde derinleştirilen tecride dikkat çekilerek, “Biz artık Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz ve bunun için çalışacağız” denildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, cezaevlerinde yaşanan ihlaller ve 18 Kasım’da Gemlik’e gerçekleştirilecek olan “Özgürlük yürüyüşü”ne dikkat çekmek için Van‘ın Erciş, Muradiye, Özalp ve Saray ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmalara Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP) Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. 

Van’da halk buluşmaları - van bulusma3

‘Öcalan’ın felsefesi her yerde’

Özalp’ta bir düğün salonunda organize edilen ve Saray ilçesinden yurttaşların da dahil olduğu buluşmada konuşan TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, Öcalan, cezaevleri ve Kürt halkı üzerindeki tecride dikkat çekmek için burada olduklarını belirtti. Babur, “İktidar, bizden korktuğu için tecride devam ediyor. Çünkü Öcalan’ın felsefesini her alanda yaşatmaya çalışan bir halk ile karşı karşıyalar. Cezaevlerinde tutuklu arkadaşlarımıza baskı ve işkence dayatıyorlar. Cezaevlerinde kalan 30 yıllık tutuklu arkadaşlarımıza ‘pişmanlık’ dayatması yapılıyor, infazları yakılıyor ve erteleniyor. Yıllardır demokratik bir yaşam için mücadele eden halkımıza baskı ve işkence ile dayatma yapılıyor. Sayın Öcalan fiziken tutuklu olabilir, fakat düşünceleri her yerde yaşam buluyor. Fakat biz artık Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz. Bunun için çalışmalar yürüteceğiz. Bu yıl çalışmalar yürüterek Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep edeceğiz. Her çalışmamız güçlü ve kudretli geçmelidir” dedi. 

Van’da halk buluşmaları - van bulusma1

‘Barışın yolu İmralı’dan geçer’

HEDEP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ise yıllardır Kürt coğrafyasında büyük savaşlar yürütüldüğü hatırlatarak, “Bugün Kürt halkı kendi hakları için, kimliği ve varlığı için mücadele içerisinde büyük bedeller verdi. Bu toprakların artık özgür olması lazım. Bu coğrafya artık özgürlüğe yakındır. Bugün barışın ve özgürlüğün yolu İmralı’dan geçiyor. Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünün muhatabı Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt halk önderi üzerinde yürütülen tecridin hiçbir ülkede bir örneği yok. İmralı’dan tek bir ses dahi almamız engelleniyor. Yasaları hiçe sayarak bu tecridi sürdürmeye devam ediyorlar. Barışın inşası için Öcalan ile görüşmeler sağlanmalıdır” diye konuştu.

‘Öcalan ve Kürt halkı özgürleşecek’

MEBYA-DER Van Şubesi Eşbaşkanı Enver Taş da, verilen mücadele sayesinde Öcalan ve Kürt halkının özgürleşeceğini söyledi. 

Erciş ve Muradiye’de buluşma 

Erciş ve Muradiye’nin halk buluşması da Erciş ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleşti. “Bi rebertiya azad, ber bi rizgariya demokratik ve” pankartının asıldığı buluşmada konuşan MEBYA-DER Van Şube Eşbaşkanı Hanım Kaya, “Kürt halkına karşı savaş politikaları devreye alınmıştır. Saldırılarda kimyasal silahların kullanımı ile savaş suçu işleniyor. Tecridin kaldırılması durumunda barış sağlanabilir. Bugün cenazelerimize kadar her alanda bir saldırı var. Bunun için ailelerimiz bu savaşa ve tecride karşı örgütlenmelidir. Özellikle herkes tecrit politikalarına karşı mücadele etmelidir” dedi. 

‘Sayın Öcalan fiziki olarak özgür olmalı’

Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar da, Ortadoğu ülkelerinde savaşların sürdüğüne dikkat çekerek, “Bu savaşlardan biri de Kürdistan’da devreye konulmuş. Yine Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit devam etmektedir. Tecrit politikaları cezaevlerine ağır hak ihlalleri olarak yansıyor. Bu ihlallerin temel sebebi görüşmelerin sağlanmaması nedeniyledir. Bugün herkes tecrit politikalarına karşı mücadele etmeli, sesini yükseltmelidir. Çocuklarımıza sahip çıkmak tecrit politikalarına karşı durmaktır. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikalarının kaldırılması yetmez, fiziki olarak özgür olması gerekir. Bugün bir kez daha muhataplara tecrit politikalarının kaldırılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.  

Van’da halk buluşmaları - van bulusma2

‘Daha örgütlü cevap verilmeli’

Barış Anneleri Meclisi Üyesi Miyesser Bütün ise tırmanan savaş politikalarına karşı annelerin barış taleplerine daha örgütlü cevap vermesi gerektiğini belirtti. 

HEDEP Van Milletvekili Mahmut Dindar da, yüzyıllardır Kürt özgürlük mücadelesinin tüm baskılara rağmen devam ettiğini söyleyerek, savaşta yaşamını yitirenler ve tutsak yakınları olarak her alanda büyük sorumluluğun kendilerine düştüğünü ifade etti. 

Buluşma sloganlar eşliğinde sona erdi.

Serhat News

Tepki Ver | _a_rm_1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da halk buluşmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    7 Kasım 2023, 14:36

    […] ErişimSon DakikaGünün son gelişmelerine yakından bakın.Covid 19Pandeminin detayları..Döviz KurlarPiyasanın kalbine yakından göz atın.Kripto […]

    Cevapla