Polislik görevinden istifa eden kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran İslam Cumhuriyeti’nin halka yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla polislik görevinden istifa eden Mansoure Segund adlı 20 yaşındaki kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Jîna Êmînî’nin katledilmesi sonrası halkın direnişinin sürdüğü Rojhilat’ta,  Khorram Abad polis teşkilatının fahri üyesi 20 yaşındaki Mansoure Segund, bir süre önce protesto amacıyla istifa etmesinin ardından dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği öğrenildi. İlam eyaletinin Abdanan şehrinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Mansoure Segund’un daha önce devlet kurumları ve bireyler tarafından katledilme ihtimali konusunda uyarı aldığı öğrenildi.

Görevinden istifanın ardından ‘halka katılacaktı’

İnsan hakları örgütü Hengav’ın da raporunda yer alan bilgiye göre: “Abdanan Azad Üniversitesi’nde hukuk öğrencisi ve Khorramabad polis teşkilatının fahri üyesi Mansoura Segund, olaydan sonra “halka katılacağını duyurmak” ve yaşananları protesto etmek için istifa ettiği bilgisini paylaşmıştı.” 

Dijital medyasında iktidarı protesto etmişti

Öte yandan şüpheli şekilde yaşamını yitiren Mansoure Segund’a ilişkin sivil aktivistlerde devlet kurumlarını işaret etti. Yine yaşamını yitirmeden önce de Mansoure Segund, dijital medya hesabından eylemcilerin iktidar tarafından öldürülmesini protesto etmişti.

Yaşamını yitirmeden önce tehdit edilmiş

Devlet kurumları tarafından bazı aktivistlere ve yaşamını yitiren Mansoure Segund’un akrabalarına, paylaşımları ve istifanın ardından tekrar tekrar tehdit edildiklerine ilişkin mektupların Ha-Ngao’da olduğu kaydedildi. Mansoure Segund’un İran İslam Cumhuriyeti hükümet güçlerini sorumlu tuttuğuna dair mektuplardan birinde, “Şu anda kendimi bir yere sakladım ama er geç beni bulacaklar. İstihbarat teşkilatından ölüm tehditleri…” ifadeleri yer aldı.

Şüpheli ölüme ilişkin açıklama: Kalp solunum durması

İran İslam Cumhuriyeti (IRNA) resmi haber ajansı, İlam Tıp Bilimleri Üniversitesi hastane öncesi acil servis başkanı Saydinur Alimoradi’nin, Mansoure Segund’un şüpheli ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada ölüm nedeninin “Kalp ve solunum durması” olduğunu iddia etti. (JiinNews)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polislik görevinden istifa eden kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir