Saadet ve Gelecek Partisi bu hafta gündemine ‘Şehir İttifakı’nı alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları yaklaşan Yerel Seçimler kapsamında bu hafta gündemine ‘Şehir İttifakı’nı alacağını duyurdu.

Saadet ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları bu hafta ki gündemlerine “Şehir İttifakı”nı aldı. İl Başkanlık tarafından yayımlanan açıklamada, Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde uzun yıllardır belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin olmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, hayatında bir kere olsun Van’ı görmemiş olan kimselerin Van’a atandığının ertesi günü mevcut görevinin yanında bir de belediye başkanlığı görevini yürütmeye başladığı kaydedildi.

Belediye başkanlarının halktan kopuk olduğuna değinile açıklamada şunlar kaydedildi:

“Belediyelerin kapısı sadece azınlık bir kesime açık ve ulaşılabilir değiller. Son yıllarda Belediyelerin gözle görülür hizmetleri olmadığı gibi devasa borçlanmalarla belediyelerin geleceği ipotek altına alınmaktadır. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yoktur. Van’da belediyecilik hizmetleri yapbozdan ibaret ve tamamıyla israf belediyeciliğidir. Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, bu şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kuruyoruz.

‘Van kabuğunu kıracak’

Van Büyükşehir başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıkıyoruz. Van için kuracağımız bu şehir ittifakında Van’ı dert edinen herkese yer vardır. Gün elini taşın altına koyma vaktidir bu şehri birlikte yöneteceğiz. Yeni bir yol açacağız. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Van kabuğunu kıracak; Yeni yollar, yeni yaşam alanlarıyla, yeni şehirleriyle, yeni bir anlayışla yaşanabilir bir Van için Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için müracaatları başlatmış bulunmaktayız.

Van’a dair fikri olan herkese çağrımızdır. Gelin Van ve ilçe belediyelerini birlikte yönetelim. Bugün şehir ittifakı için DEVA, CHP, HÜDA PAR’ı ziyaret edeceğiz bu anlamda gerek ilimizde faaliyet yürüten siyasi partilerle gerekse ilimizde siyaset alanında yer almak isteyen kimselerle görüşmeleri başlatacağız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet ve Gelecek Partisi bu hafta gündemine ‘Şehir İttifakı’nı alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Kasım 2023, 19:58

    […] Saadet Van İl Başkanlıkları bu hafta ki gündemlerinde bitmeyen Van Çevre Yolu’nu “Bir çevre yolu hikâyesi!” başlığıyla masaya yatıracak. […]

    Cevapla