Sadece Eylül ayında 32 kadın katledildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2023 Eylül Veri Raporu’na göre; 32 kadın cinayeti işlendi, 18 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2023 Eylül Veri Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, Eylül’de 32 kadın cinayeti işlendi, 18 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Katledilen 32 kadından 12’si boşanmak istemek, barışmayı ve evlenmeyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i ekonomik, 3 kadın ise asıl hedef olan kadınların yanında olmaları bahanesiyle katledildi.

Eylül ayında öldürülen 32 kadının 14’ünün evli olduğu erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i tanıdığı biri, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 3’ü akrabası olan bir erkek, 1’i kardeşi, 2’si oğlu tarafından katledildi. 1 kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilemedi. Platforma göre bu ay kadınların yüzde 43’ü evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınların 19’u evinde, 12’si sokakta, 1’i kamusal alanda öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 59’u evlerinde öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların 19’u ateşli silahlarla, 13’ü kesici aletlerle öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 59’u ateşli silah ile katledildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sadece Eylül ayında 32 kadın katledildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir