SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Kasım “Dünya Prematüre Günü” dolayısı ile SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bilgilendirme ve kutlama etkinliği düzenlendi.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 17 Kasım “Dünya Prematüre Günü” dolayısı ile Yenidoğan Kliniği çalışanları tarafından etkinlik düzenlendi. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya etkinliği ziyaret ederek, hastane yönetimi, çalışanları ve hasta sahipleriyle sohbet etti.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği - WhatsApp Image 2022 11 22 at 22.55.58

Prematüre çocukların hayata daha da sıkı tutunarak büyük bir yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Sarıkaya, “Prematüre bebeklerimiz minik birer kahraman olarak aramıza katılmaktadır. Günümüzde 500-600 gr doğan prematüre bebeklerimiz bile yaşayabiliyor. Bizler hastanemiz Neonatoloji Kliniği olarak prematüre doğan çocuklarımızın yaşama tutunma gayretlerine tüm imkânlarımız ile yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği - WhatsApp Image 2022 11 22 at 22.56.01

Sarıkaya, uzman hekim ve hemşire kadrolarının, teknolojinin son noktasındaki ekipmanlarla verdikleri desteğin onların sağlıklarında misliyle karşılık bulduğunu belirtti. Prematüre bir bebeğin sağlığına kavuşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Sarıkaya, “Bizler SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, gerek çok iyi yetişmiş Yenidoğan ekibimiz gerekse tedariği sağlayan yönetimimiz olarak çok kaliteli bir prematüre sağlık hizmeti veriyoruz. Öncelikle bebeklerimiz olmak üzere, ailelerimiz ve büyük emeklerle onları yaşatmaya çalışan Yenidoğan ekibimizin 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nü kutluyorum” diye belirtti.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği - WhatsApp Image 2022 11 22 at 22.55.46
SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği - WhatsApp Image 2022 11 22 at 22.55.23


Sarıkaya son olarak, erken doğum ve prematüre bebek sorunları ile ilgili bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği - WhatsApp Image 2022 11 22 at 22.55.33

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Prematüre Günü’ Etkinliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Ekim 2023, 13:41

    […] Van halkının sağlığını korumak ve iyileştirmek amacıyla faaliyet gösteren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesine genç ve yetenekli asistan hekimleri dâhil etmeye hazırlanıyor. […]

    Cevapla