Seçime son 1: Iğdır Barosu 20 kişilik ekibiyle sahada olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçime son 1 gün kalırken, Iğdır’da da çalışmalar son hız devam ediyor. Iğdır Barosu Başkanı Avukat Özgür Kurban Gül, 14 Mayıs’ta yaşanacak olası usulsüzlüklere karşı sahada 20 kişilik ekiple hazır olacaklarını söyledi.

3 Haziran 1992 yılında yerel yönetimler yasası kapsamında il olan ve yaklaşık 204 bin nüfuslu Serhat şehri Iğdır, 133 bin 683 seçmeniyle 14 Mayıs’ta sandığa gidecek illerden. 2 milletvekili kontenjan bulunan Iğdır, yıllardır adeta MHP ve HDP’nin geldiği siyasi geleneğinin yarıştığı bir il konumunda. Şu an 1 milletvekilinin HDP’den, bir tanesinin de MHP’den olması bu yarışın en açık göstergesi. Birden çok ulusu bünyesinde barındıran Iğdır’da, Kürtler, Azeriler ve Türklerle beraber farklı Kafkasya kökenli milletler de var. Bu da çoğu zaman keskin siyasi tutumlara neden oluyor.

22 siyasi parti ve 2 bağımsız adayın seçimlere katıldığı Iğdır’da Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan Türkiye İşçi Partisi ve ATA İttifakı bileşeni olan Zafer Partisi resmi olarak aday çıkarmamıştır. Millet İttifakı protokolü ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1. sıra adayı DEVA Partisi’ne ayrılan kontenjandan.

Iğdır’ı diğer Serhat şehirlerinden ayıran bir nokta ise dört cumhurbaşkanı adayından biri olan Sinan Oğan’ın memleketi olması. Bu da şu soruyu ister istemez sorduruyor; üç cumhurbaşkanı adayından hangisi Iğdır’da birinci olur?

Peki sürprizlerin beklendiği Iğdır’da seçim ve sandık güvenliği nasıl olacak. İl barosu bu konuda ne yapacak, ne gibi tedbirleri olacak? Iğdır Barosu Başkanı Avukat Özgür Kurban Gül konu hakkında sorularımızı yanıtladı.

‘Sandık güvenliği noktasında eğitimler yaptık’

Gül, ‘Oy ve Ötesi’ kuruluşu ile ortak gerçekleştirdikleri seçim ve sandık güvenliği eğitimleri ile seçime hazır olduklarını belirtti. Seçim günü sandık güvenliği için sahada olacaklarını ifade eden Gül, “Vatandaşlarımızın adil ve sorunsuz bir seçim geçirmesi için meslektaşlarımız ile hem merkezde hem de ilçelerimizde hazır bulunacağız. Meslektaşlarımızın seçim günü neler yapması gerektiği, bir sorun olduğunda nasıl müdahale etmeleri gerektiği, seçim ve sandık güvenliğinin nasıl korunacağı konusunda eğitimlerimiz oldu” diye belirtti.

Gül, “Oy ve Ötesi” kuruluşu ile beraber organize ettikleri sandık ve seçim güvenliği konulu bu eğitimlerden geçen 20 civarı avukatın şu an hazır olduğunu belirtti. Gül, “Ekibimiz de doğabilecek herhangi bir soruna anında müdahale ve raporlama için hazır bekleyecek. Herhangi bir sorunda hukukî sürecin takipçisi olacağız” sözleriyle yaptıkları hazırlıklara ve seçim günü bulunacak alanlarla ilişkin açıklık getirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seçime son 1: Iğdır Barosu 20 kişilik ekibiyle sahada olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir