Şemdinli ‘Tecavüz Davası’nda vekil avukatların kayıtları silinmiş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şemdinli tecavüze maruz kaldıktan sonra şüpheli şekilde yaşamını yitiren Esra Y.’nin davasını takip eden vekil avukatların kayıtlarının silindiği öğrenildi. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 11 yaşındaki Esra Y.’nin sistematik tecavüze uğramasına dair Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı 3 kişi hakkında “Nitelikli cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamalarıyla açılan davada verilen beraat kararının ardından, davaya vekil sıfatıyla katılan tüm avukatların dosyadaki kaydının silindiği öğrenildi.

3 Kasım’da Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, sanıklar hakkında “yeterli delillerin oluşmadığı” ve “şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği” beraat kararı verildi. Mahkeme, tecavüze uğrayan Esra Y.’nin intihar ettiği iddiasını “inandırıcı” bulmayarak, aile bireyleri hakkında soruşturma açılması için Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazdı. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Esra Y. davasına vekil sıfatıyla katılan tüm avukatların dosyadaki kaydının silindiği öğrenildi. Dosya avukatlarından Nükeyf Onursal, dosyada müşteki olarak yer alan ağabey Ömer Y.’nin gerekçe gösterilmeksizin katılan sıfatının kaldırılması sonucu avukatlarının da savunma hakkının kısıtlanmış olduğunu belirterek, “İstinaf süre tutum dilekçesini sunacağımız sırada UYAP vekil kaydımızın da silindiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Gerçekleştirilen tüm bu usule aykırılıkları istinaf başvurumuza konu edeceğiz” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şemdinli ‘Tecavüz Davası’nda vekil avukatların kayıtları silinmiş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    18 Kasım 2023, 09:59

    […] yaşayan 16 yaşındaki Z.K., babası Ş.K.’nin cinsel tacizini kanıtlamak için video kaydı almak zorunda kaldı. Kayıtların dosyaya girmesiyle tutuklanan […]

    Cevapla