Sosyal medyada Türk bayrağı paylaşma cezası verilen kadın: Tehdit mesajları alıyorum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanal medya hesaplarından Türk bayrağı paylaşma cezası verilen Ruşen Fırat, ailesiyle birlikte psikolojik baskı altında olduklarını ve tehdit mesajları aldıklarını belirterek, “Bu ceza Şêx Sait’in torunu ve Kürt olmamdan bağımsız düşünülemez” dedi. 

Erzurum‘un Hınıs ilçesinde “örgüt propagandası” yapmak iddiasıyla 26 Aralık’ta gözaltına alınan Ruşen Fırat’a Hınıs Sulh Ceza Hakimliği, 30 gün boyunca tüm sosyal medya hesaplarından Türk bayrağı paylaşma cezası verdi. Mahkemenin bu kararı büyük bir tepkiye neden oldu. 

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Fırat, bayrak paylaşma cezasının Şêx Sait’in torunu olmasından kaynaklı verildiğini söyledi. 

Hakimden ‘neden Türk bayrağı paylaşmıyorsun’ sorusu 

Gözaltı gerekçesinin 10 yıl önce yaptığı bir paylaşım olduğunu belirten Fırat, önce TEM şubeye ardından da savcılığa çıkarıldığını ve tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildiğini hatırlattı. Fırat, “Hakim bana ‘12 şehidimiz var. Sen neden hiç Türk bayrağı paylaşmadın? diye sordu. Bana tutuklanacağımı söyledi. Ben de bayrakla hiçbir problemimin olmadığını söyledikten sonra hakim bayrağa bakıp ‘sen hiç Türk bayrağı paylaştın mı?’ diye sordu. Ben de hayır deyince bana haftada üç gün imza ve bir ay boyunca da her gün bayrak paylaşma cezası verdi. Paylaşımı bir gün bile aksatırsam gözaltına alınacağımı söyledi ve oradaki polislere talimat verdi” dedi. 

‘Karara itiraz ettim’ 

Hakimin kararını değerlendiren Fırat, ilk kez böyle bir ceza yöntemiyle karşılaştığını söyledi. Fırat karara şu sözlerle tepki gösterdi: “Ağır bir dayatma, zoraki bir durum var ortada. Bir insan özgür iradesi ile bir şeyi yapar, böyle zorla olmaz. Karara itirazda bulundum” diye belirtti.  

Tehdit mesajları alıyor 

Kendisinin ve ailesinin ağır bir psikolojik baskı altında olduğunu ve sosyal medyadan tehdit mesajları aldıklarını ifade eden Fırat, “Bu insanlar zaten şiddete meyilli kişiler. Bizi tehdit ettiler, evimin adresini paylaştılar, küfür ve ağır hakaretler etmeye devam ediyorlar. X hesabımdan mesaj gönderiyorlar ve hepsi tehdit mesajları. Şuan can güvenliğim yok. Yorum yapanların büyük çoğunluğu ‘işte böyle itaat edeceksin’ diyorlar” diye konuştu. 

‘Şêx Sait’in torunu olduğum için bu ceza verildi’ 

Şêx Sait’in torunu olduğu için kendisine böyle bir ceza verildiğini vurgulayan Fırat, Şêx Sait üzerinden son süreçte yaşanan tartışmalara böyle bir cevap verilmek istendiğini söyledi. Fırat, “Bana verilen bayrak paylaşma cezası Şêx Sait’ten, Kürt olmamdan ve ailemden bağımsız düşünülemez. Bir süredir Şêx Sat ile ilgili tartışmalar yürüyor ve bu cezanın bu zamana denk getirilmesi bence çok manidardır. Bu süreçte beni en çok üzen şey yapılan hakaretler. Bana edilen hakaretleri geçtim, Şêx Sait’e, atalarımıza yapılan hakaretler beni çok üzdü. Ölülerimize bile küfür ediyorlar. Bunları da yargıya taşıyacağım” ifadelerinde bulundu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal medyada Türk bayrağı paylaşma cezası verilen kadın: Tehdit mesajları alıyorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir