Taksim patlamasının failinden yeni iddia

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taksim patlamasını gerçekleştirdiği iddia edilen Ahlam Albashır’ın ÖSO’ya casusluk yaptığı gerekçesiyle YPG tarafından tutuklandığına dair ifadesi ortaya çıktı.

Taksim’de bulunan İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi ise yaralandı. Bombayı caddeye bıraktığı iddia edilen Ahlam Albashır, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra gayri resmi bir şekilde sorgusu yapılan Albashır’ın YPG’li olduğunu kabul ettiğini havuz medyası aracılıyla servis eden emniyet, Albashır’ın, “Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım” şeklinde beyanda bulunduğunu ileri sürdü.

Savcılık ifadesinde yalanladı

Ancak savcılık ifadesinde emniyeti yalanlayan Albashır, “Orada beklerken Hacı kod adlı kişiden telefon geldi. ‘Çantayı bırak oradan ayrıl’ dedi. Elledim çantayı içindeki yumuşak bir şeydi, üstte cips falan vardı. Altında yumuşak bir şey vardı. Uyuşturucu sandım” dedi.

‘YPG tarafından tutuklandım’

Albashır’ın ifadesinin bir kısmı daha ortaya çıktı. İfadeye göre, Albashır, ağabeyinin ÖSO’da üst düzey komutan olduğunu ifade etti. Ablası ile birlikte 2017’de Minbic’e gittiğini ve YPG tarafından casusluk iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandığını dile getiren Albashır, “1 ay Münbiç’te cezaevinde kaldım. Cezaevinden çıktıktan sonra, ‘Hacı ile görüşeceksin’ diye beni aradılar. Sen ÖSO’ya çalışıyorsun dediler. Bir kaç hafta sonra yeniden beni hacıya götürdüler. Bu kez gözlerim açıktı. Vücudunun görünen yerinde dövmesi vardı. Beni ÖSO’ya casusluk yapıyorsun ailene zarar gelecek diye korkuttular” iddiasında bulundu. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksim patlamasının failinden yeni iddia

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    13 Kasım 2023, 14:28

    […] 6 kişinin öldüğü bombalı saldırıya dair görülen davada, 6 kişi hakkında tahliye kararı verildi. […]

    Cevapla