Tarikat zulmü bitmiyor: Yer Urfa, çocuklar şişlenip zikir çekildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Urfa’da Rufai tarikatına mensup olduğu öne sürülen bir dergahta, küçük yaştaki çocukların karınlarına şiş sokulma görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin yayılmasının ardından Urfa Barosu suç duyurusunda bulundu.

Urfa Haliliye İlçesi’ne bağlı Sırrın Mahallesi’nde Rufai tarikatına ait olduğu öne sürülen bir tekkede çekilen görüntülerde küçük çocukların karnına şiş sokuldu. Kayda alındığı tarihe ilişkin herhangi bir bilgi bulunmayan görüntülerde, tarikat üyeleri yaşları 6-8 arasında değişen çocukların karnına şiş sokarak, zikir çekti. 

Tef ve ilahi eşliğindeki şiş sokma görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Görüntüler sosyal medyada da çok sayıda insanın tepkisine yol açtı. 

Baro suç duyurusunda bulundu

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Urfa Barosu ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Baro’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“İlimizde; bir tarikata ait tekkede ‘zikir’ adı altında basına yansıyan görüntüleri Şanlıurfa Barosu olarak hassasiyetle takip etmekteyiz. Çocukların toplumun en önemli yapı taşı ve geleceği olduğu gerçeği düşünüldüğünde onların her türlü olumsuzluklardan uzak, sağlıklı ve iyi bir yaşam sürdürebilmeleri adına söz konusu tarikata ait görüntüler hakkında baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.”   

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarikat zulmü bitmiyor: Yer Urfa, çocuklar şişlenip zikir çekildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    10 Ekim 2023, 16:20

    […] Barosu İnsan Hakları Merkezi Çocuk Hakları Komisyonu, tarikat ve cemaatlerde çocuğa yönelik tecavüz ve işkence suçu faillerinin […]

    Cevapla
  2. Avatar
    11 Ekim 2023, 09:42

    […] Tarikatı‘na bağlı bir tekkede çocuklara işkence yapan 4 kişi “İşkence ve Eziyet” […]

    Cevapla