Tatvan Belediyesi’nde ‘rant’ toplantısı boykot edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Tatvan Belediyesi’nde yapılması planlanan meclis toplantısı HDP ve AKP’li belediye meclis üyelerinin boykot kararı üzerine iptal edildi.

Tatvan’da AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumalarının gazeteci Sinan Aygül’e dönük gerçekleştirdiği saldırının yankıları devam ediyor. Bu tepkilerin gölgesinde Tatvan’ın tarihi tek yapısı olan 76 yıllık Tatvan İşletme Otelin kiralama girişimi de tepkiyle karşılandı. Sinan Aygül’ün gündeme getirdiği ve belediye başkanının oteli arkadaşına peşkeş çekeceğine yönelik gerçekleştirilen meclis gündem maddesine tepki gösteren Belediye Meclis üyeleri salonu terk etti.

AKP’li meclis üyeleri de salonu terk etti

Meclisin başlaması üzerine karara itiraz eden HDP’li belediye meclis üyeleri seçime kısa süre kala “kiralama” adı altında yapılan uygulamaların rant amaçlı olduğuna dikkat çekerek, toplantıyı terk etti. AKP’li meclis üyelerin de destek verip ayrılması üzerine salt çoğunluk sağlanmaması üzerine toplantı ertelendi.

Yaşanan boykot kararıyla ilgili Serhat News’e açıklamalarda bulunan HDP’li Belediye Meclis üyesi Özcan Yurta, yapılan kararın rant uygulaması olduğuna dikkat çekti. Yurta, gereken tepkiyi gösterdiklerini dile getirerek şunları söyledi: “Malum geçtiğimiz günlerde gazeteci Sinan Aygül’e yapılan saldırıdan dolayı belediye başkanına ciddi bir tepki bulunuyordu. Bu da yetmiyor gibi seçimlere kısa süre kala belediye başkanı yandaşlarına kiralama adı altında bir rant sağlamak istiyordu. Biz buna karşı çıktık. AKP’li meclis üyeleri de bize destek verince çoğunluk sağlanmadığı için toplantı iptal oldu” dedi.

İptal olan belediye meclis toplantısı 3 gün sonra tekrar yapılacak.

Ne olmuştu?

17 Haziran günü öğle saatlerinde AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları Yücel Baysal ve Polis Engin Kaplan’ın saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Olayda sonra yaşanan tepkiler üzerine Geylani’nin korumaları Yücel Baysal ve Polis Engin Kaplan tutuklanmıştı. Tepkilere rağmen istifası istenen belediye başkanı ise istifa etmemişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatvan Belediyesi’nde ‘rant’ toplantısı boykot edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir