Tecavüz ve şiddet suçlarından aynı gün serbest bırakılmıştı: Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da eski kız arkadaşını kaçırıp tehdit eden, şiddete maruz bırakan ve cinsel saldırıda bulunan Burak E. isimli erkek tutuklandı. Aracında Cumhurbaşkanlığı forslu giriş kartı ve AK Parti amblemi olan Burak E. gözaltına alınmış yaptıklarına rağmen serbest bırakılmıştı.

Aracında Cumhurbaşkanlığı forslu giriş kartı ve ‘AK Parti‘ amblemi olan eski erkek arkadaşı Burak E. tarafından 12 Haziran günü kaçırılan A.G. Ankara’daki bağ evinde alıkonulmuştu.  32 yaşındaki Burak E., üniversite öğrencisi, 21 yaşındaki A.G.’yi saatlerce dövdü, cinsel saldırıda bulundu. A.G. Ayaşlı’ya bağlı Gökler Köyü’ndeki bağ evinden kaçtığı sırada Burak E. peşinden gidip aracı üzerine sürmüştü. Bileğinde çatlak oluşan genç kadını yeniden bağ evine sürüklemişti. Burada defalarca kafasına, yüzüne yumruk atmış ve kafasına ruhsatsız tüfeği dayayarak öldürmekle tehdit etmişti.

Burak E. babasının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan emekli, annesinin ise Külliye’de memur olduğunu anlatıp “Bana hiçbir şey olmaz” diyordu. A.G. 13 Haziran sabahı saldırgan tarafından saklanan cep telefonunu bulup yardım istemişti. Jandarma bağ evine geldiğinde Burak E. bağ evinin bahçe kapısına kadar kaçan genç kızı yakalamış, içeri sürüklüyordu. Jandarmalar kapıyı kırarak eve girmişti. Bir gözü tamamen şişmiş, morarmış olan, yürüyemeyen yaralı A.G. hastaneye kaldırılırken Burak E. gözaltına alınmıştı.

A.G.’nin vücudunda çok sayıda darp izi, ağır yaralar olmasına, 3 gün hastanede yatmasına karşın Burak E. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. A.G. avukatı Ece Çam’ın yönlendirmesiyle çektiği videoda Burak E.’nin serbest bırakılmasına isyan etmişti. Gözü mor ve şişken çektiği videoda siyasi gücü olan ve “Bana bir şey olmaz” diyen saldırganın haklı çıkmasına isyan ediyordu.

BirGün’ün A.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili haberinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hukuk birimi de yargı sürecini takip etti. Bakanlık yetkilileri A.G. ile temas kurdu. A.G.’nin olaydan bir saat sonra henüz şoku atlamamışken hastanede alınan ifadesinde eksikler vardı. Savcılıkta yeniden ifade verdi. Burak E. tekrar gözaltına alındı ve Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. (BirGün)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tecavüz ve şiddet suçlarından aynı gün serbest bırakılmıştı: Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir