TTB Başkanı Fincancı ile dayanışmaya gidenlere müdahale: Çok sayıda gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Adliyesi’ne getirilen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma amacıyla bir araya gelen emekçiler, polislerce müdahale edildi. 

Türkiye’nin kimyasal silah kullandığı iddialarına dair yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında 26 Ekim’de İstanbul’da gözaltına alındı. Ankara Emniyeti’ne getirilen Fincancı’nın ifade işlemleri, gece yarısı sona erdi ve sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirildi. 

Sabah saatlerinde Fincancı ile dayanışma amacıyla adliye önüne gelen çok sayıda emek ve meslek örgütü temsilcileri polislerce engellendi, gazetecilerin görüntü alması engellenerek uzaklaştırıldı. Adliye içine girişleri engellenen emek ve meslek örgütü temsilcilerine, polis tarafından müdahale edildi. 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ve öğrenciler, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

KESK’ten Döne Gevher, TTB’den Selma Güngör, SES Genel Kadın Sekreteri Gönül Adıbelli, Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi Helin Çakır gözaltına alındı. 

Kitlenin adliye çevresindeki bekleyişi sürüyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TTB Başkanı Fincancı ile dayanışmaya gidenlere müdahale: Çok sayıda gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir