TÜİK ve ENAG ‘enflasyon rakamlarını açıkladı: Aradaki fark dikkat çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK verilerine göre, Kasım ayında TÜFE yüzde 3,28 ile beklentilerin altında artarken, ENAG’a göre ise TÜFE Kasım ayında yüzde 5,58 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Kasımda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 oldu.

Yurt içi TÜFE Kasım’da yüzde 2,81, yıllık bazda yüzde 42,25 oldu.

ENAG’a göre enflasyon yüzde 129

Öte yandan Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, ENAG Tüketici Fiyat Endeksi Kasım ayında yüzde 5,58 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 129,27 olarak gerçekleşti.

Ekonomistler ne bekliyordu?

AA Finans’ın 15 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre, Kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,68 olmuştu. Ankete katılan ekonomistlerin Kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3 en yüksek yüzde 4,60 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi de kasımda yüzde 66,80 oldu.

Kasım’da en çok artış konutta

TÜFE’de kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 11,17 ile konutta görüldü. Fiyatlarda düşüşün olduğu tek grup yüzde 0,31 ile giyim oldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜİK ve ENAG ‘enflasyon rakamlarını açıkladı: Aradaki fark dikkat çekiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir