‘Turistik Doğu Ekspresi’ Kars’ta ilk seferini yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni sezonda ilk seferine çıkan “Turistik Doğu Ekspresi” Kars’ta coşkuyla karşılandı.

Sezonun ilk seferine başlayan “Turistik Doğu Ekspresi“, yaklaşık 30 saatlik yolculuğun ardından son durak Kars’a ulaştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 dönemi ilk seferi kapsamında, önceki gün saat 17.55’te Kars’a gelmek üzere tarihi Ankara Garı’ndan yola çıktı.

‘Turistik Doğu Ekspresi’ Kars'ta ilk seferini yaptı - AA 20231212 33169935 33169932 YENI SEZONDA ILK SEFERINE CIKAN TURISTIK DOGU EKSPRESI SARIKAMISTA KARSILANDI
AA

Yaklaşık 24 saatlik yolcuğun ardından dün saat 17.00’de Erzurum Tren Garı’na ulaşan “Turistik Doğu Ekspresi” yolcuları, 3 saatlik molanın ardından saat 20.00’de Kars’a hareket etti.

Turistik tren, Sarıkamış ilçesinde karşılanıp bir süre durduktan sonra Kars yolculuğuna devam etti.

Saat 23.30’da Kars Tren Garı’na ulaşan trendeki yolcular, çiçeklerle karşılandı. Yerli ve yabancı turistlere, Kafkas Halk Oyunları gösterisi ve Karslı aşıklar tarafından sazlı sözlü dinleti sunuldu.

‘Turistik Doğu Ekspresi’ Kars'ta ilk seferini yaptı - AA 20231212 33169935 33169931 YENI SEZONDA ILK SEFERINE CIKAN TURISTIK DOGU EKSPRESI SARIKAMISTA KARSILANDI
AA

Garın önünde oluşturulan “Kars” yazısının meşale ile yakılmasıyla karşılama sona erdi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gazetecilere, Anadolu’nun giriş kapısı, medeniyet ve ilklerin şehri Gazi Kars’a gelen Turistik Doğu Ekspresi’ni karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Turistik Doğu Ekspresi, Kars’ın marka değerini yükselten çok önemli bir yatırım. Kars, doğunun incisi, Türklerin Anadolu’ya ilk adım attıkları topraklar, Ani, kristal karlar diyarı Sarıkamış, Çıldır Gölü’müz inşallah yakın zamanda buz tutar ve üzerinde kızakla kayarak rekorlar deneriz” diye konuştu.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu da güzel karşılamadan dolayı Karslılara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

‘Turistik Doğu Ekspresi’ Kars'ta ilk seferini yaptı - AA 20231212 33169935 33169928 YENI SEZONDA ILK SEFERINE CIKAN TURISTIK DOGU EKSPRESI SARIKAMISTA KARSILANDI
AA

“Kars bizim için çok önemli, Türkiye’de ve dünyada bilinen bir turizm koridoru gerçekleşti. Kars’ı çok seviyoruz ve sevdirmeye çalışıyoruz. İnşallah baharda yeni turizm koridorlarıyla Türkiye’ye hizmet vermeye çalışacağız. Yeni turizm ve kültür koridorlarının Kars turu kadar güzel olmasını istiyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Turistik Doğu Ekspresi’ Kars’ta ilk seferini yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir