Ümit Keser’den, Serhat News’e dayanışma ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harita Kadastro Mühendisleri Odası Van Bölge temsilcisi Ümit Keser, Genel Yayın Yönetmenimiz Sıddık Güler’in tutuklanması üzerine ofisimize geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ofisimize dayanışma ziyaretleri sürüyor. Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Van Bölge Temsilcisi Ümit Keser, Genel Yayın Yönetmenimiz Sıddık Güler’in tutuklanması üzerine ofisimize geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Keser, gerçekleştirdiği dayanışma ziyaretinde basın üzerindeki baskıları kabul etmediklerini ve bu baskılara son verilmesi gerektiğini söyledi. Sansür yasasının basın üzerindeki baskıları çok daha artırdığına vurgu yapan Keser, Güler’in derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Keser, birçok kurumun basına yansıyan haberlerden sonra harekete geçtiğini ifade ederek basının gerçekleri açığa çıkartmadaki önemine vurgu yaptı. Serhat News’in kentte gündemi takip edip, kurumları harekete geçiren bir pozisyonda olduğunu belirten Keser, baskıların bu tür durumların önünü kesmek için hız kazandığını söyledi.

Özellikle Kürt basını üzerindeki baskıların dozunun arttığını söyleyen Keser, “Basının her ilerleyişi, ortaya koyduğu her çalışma baskıyla sonuçlanıyor,” dedi.

Sansür yasası ile birlikte basın çalışanlarının toplumun gözü kulağı olma pozisyonunun önüne geçilmeye çalışıldığının altını çizen Keser, gazetecilerin doğru haberi topluma ulaştırdıkları için baskılara maruz kaldığını belirterek, her türlü ihlalin karşısında olduklarını belirtti.

Her koşulda basın çalışanlarının yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Keser, sansür yasasının bir an önce iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. Keser, tutuklu gazetecilerin sayısının her geçen artmasının sebebini ise şu sözlerle açıkladı: “Gazetecilerin her gün baskıya uğramaları, tutuklanmaları iktidarın gizleyecek çok şeyinin olduğunu gösteriyor. Toplumun gerçeklere ulaşmasını engellemek için yapılan bu baskıların karşısında gazetecilerle beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ümit Keser’den, Serhat News’e dayanışma ziyareti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir