Uzman çavuş tacizini protesto eden kadınlar ifade verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da altı uzman çavuşun, 2 kadını taciz etmesini protesto eden kadınlar ifade verdi. 

Van’da 1 Ekim günü Maraş Caddesi üzerinde 6 uzman çavuş tarafından 2 kadının taciz edilmesini 2 Ekim günü protesto eden STAR Kadın Derneği öncülüğünde kadınların yaptıkları basın açıklamasında polislerce el konulan “Üniformalıların taciz ve tecavüzüne karşı kadınların örgütlü mücadelesi kazanacaktır. Jin Jiyan Azadi” pankartından dolayı 9 kadın ifadeye çağırıldı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” dan Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında kadınlar, Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube’de ifade verdi.

‘İfade özgürlüğümü kullandım’

Avukatlarıyla birlikte ifade veren kadınlar, basın açıklamasında bulunmaları ve pankarta ilişkin yönlendirilen sorulara karşılık ifadelerinde şunları belirtti: “Öncelikle kendini uzman çavuş olarak tanıtan 6 kişinin 2 kadına taciz etmesi üzerine halkın tepkisi üzerine gelişen durumu basından öğrendik. Kadına yönelik şiddetin tacizin, tecavüzün politikleştiği bu süreçte bende bir kadın hak savunucusu olarak ifade özgürlüğü kapsamında tepkimi dile getirdim. Suç iddia edilen pankartında el konuldu. Haliyle suç teşkil eden bir durum yoktur.”

‘Hukuka aykırı bir soruşturma…’

Savunma avukatları ise, “Somut dosyada suç unsuru olarak iddia edilen eylemler aslında suç unsuru değildir. Suç gerçekleşmemiştir. Bu sebeple hukuka aykırı bir soruşturma yürütülmektedir” denildi.

Kadınlar, ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı.

Hakkında soruşturma açılan 9 kadın STAR Kadın Derneği üyesi Serap Güvenç, Sevgi Özdinç, Rojbin Bor ve  Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Hanım Kaya ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Şengül Polat, DBP İl yöneticisi Hanım Çelik ifadelerini tamamladı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzman çavuş tacizini protesto eden kadınlar ifade verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir