Van AKP’de seçim gerginliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da AKP’nin belirlediği adaylar arasında sık sık gerginliklerin yaşandığı iddia ediliyor. Kayhan Türkmenoğlu’nun kendisini garanti gören Burhan Kayatürk’ü çalışma yürütmediği gerekçesiyle merkeze şikâyet ettiği belirtilirken, üçüncü sırada aday olan Abdulahat Arvas’ın ise seçilemeyeceğini düşündüğünden seçim masrafı yapmadığı söyleniyor.

AKP’nin en fazla oy kaybettiği illerinden biri olan Van’da adaylar arasında da kriz yaşandığı iddia edildi. Aday adaylığı süresince eski bakan Hüseyin Çelik’in aday olması için yapılan girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine genel merkez, listelerin YSK’ya teslim edilmesine bir gün kala daha önce de Van’dan milletvekili olan Burhan Kayatürk’ü liste başı yaptı. AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu‘na ise ikinci sırada yer verildi. Kentte yaşanan kadrolaşmayla sürekli tepkilere neden olan mevcut milletvekili Abdulahat Arvas ise üçüncü sırada yer aldı.

Seçilmesi garanti olan ilk aday

Ancak özelikle AKP’den kopan çok sayıda kişinin DEVA, Gelecek gibi partilere yönelmesinden sonra ilde AKP’nin tek vekil çıkaracağı yorumları yapılır oldu. Kamuoyunda dillendirilen yorumların AKP içinde de yaşandığı ortaya çıktı.

AKP’de siyaset yapan bir partili, Kayhan Türkmenoğlu’nun Burhan Kayatürk’ün kendisini garanti gördüğünden dolayı çalışmadığını iddia etmesi üzerine ikili arasında ciddi tartışmaların yaşandığını söyledi. Aynı kaynak Türkmenoğlu’nun yaşanan tartışmadan sonra AKP Genel merkezine de bu yönde şikayette bulunduğunu belirtti.

Arvas para harcamayı durdurdu

Görüştüğümüz kaynak, tartışmaların yaşandığı diğer bir konunun ise mevcut milletvekili Abdulahat Arvas ile il yönetimi arasında olduğunu ifade etti. Özelikle resmi kurumlara akrabalarını yerleştirmekle sürekli gündemde olan Arvas’ın yakın çevresine, “Zaten seçilme durumum yok, niye başkaları için masraf yapayım” diyerek masraf yapmayı durdurduğunu iddia etti. Arvas’ın masraf yapmamasının yönetim içinde de tepkiye neden olduğunu vurguladı.

İl başkanı itiraf etmişti

AKP içinde yaşanan tartışmalar bayramlaşmada da kameralara yansımıştı. Bayramlaşma programında söz alan eski AKP Van İl başkanı ve milletvekili aday adayı Abdullah Aras, milletvekili adaylarına büyük tepki olduğunu belirterek, sokakta AKP oy verecek kişi kalmadığını dile getirmişti.

Aras, “Maalesef bundan acısı nedir biliyor musunuz? Bu kentte meclise milletvekili gönderecek simaları burada göremiyoruz. Vefa diye bir şey var. Çok kişi gidip geldi, ama biz halen buradayız. Fakat sayın vekilimin dile getirdiği gibi Sayın Cumhurbaşkanına oyumuzu vereceğiz. Ama milletvekillerine vermeyeceğiz. Van’ın sokaklarını dolaşıyoruz. Yurttaşlarla konuşuyoruz vallahi tablo bundan ibarettir. Allah şahittir tablo bundan ibarettir. Birbirimizi kandırmayalım” diyerek yaşanan vahameti dile getirmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van AKP’de seçim gerginliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir