Van Bağımsız Belediye Başkan adayı Takıs: Urartu ve Kürt tarihini en iyi şekilde kullanacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İpekyolu ilçesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Muammer Takıs, seçim çalışmaları kapsamında yeni bir proje açıklayarak, Kültürel dans ve folklor ekibiyle Van ve bölge illerini dünyanın dört bir yanında tanıtacaklarını söyledi.

31 Martta yapılacak yerel mahalli seçim heyecanı tüm ülkede olduğu gibi Van’da da devam ediyor. Bir taraftan siyasi partiler adaylarını açıklamak için çalışmalar yürütürken, diğer taraftan bağımsız adaylar da seçmeni ziyaret ederek seçim sonrası yapacakları çalışmaları bire bir anlatıyor. Yıllardır bin bir vaatlerle seçmen kapısı çalınırken bunlardan en ilginç proje ise Bağımsız Başkan Adayı Muammer Takıs tarafından açıklandı. Bir taraftan istihdam ve işsizliğe yönelik projeler hazırlayan Takıs diğer taraftan kentin daha iyi tanıtılabilmesi, sosyal etkinlikler ve benzeri çalışmalar yaparak isminden sık sık söz ettirmeye başladı.

Van Bağımsız Belediye Başkan adayı Takıs: Urartu ve Kürt tarihini en iyi şekilde kullanacağız - WhatsApp Image 2023 12 01 at 13.43.19 5

 

Kentte kurulacak 120 kişilik Kültürel Dans ve Folklor ekibiyle ilgili konuşan Muammer Takıs, “Van’da işsizlik, ekonomik sorunlar, istihdam eksiliği, park ve trafik sorununun yanı sıra sosyal etkinlikler açısından da büyük eksiklikler yaşanmakta. Van Urartu medeniyetine ev sahipliği yapmış bir kent, yöresel kıyafetleri, bir birinden farklı halayları ve geçtiğimiz gün de tanık olduğumuz gibi dünyada büyük ilgi gören bir müzik anlayışı var. Bu güzelliklerin sadece bölgede takılıp kalması her açıdan ilimizi etkiliyor, gerek turizm anlamında, gerek sosyal etkinlikler, gerekse de ekonomik anlamda gizli bırakılan bütün güzellikler bu ili etkiliyor. İpekyolu Van’ın en büyük ilçesi olmakla birlikte kentin kalbi, ilçemizde başta istihdam alanları oluşturmakla birlikte, trafik sorunundan yıllardır kangren haline gelmiş birçok sorunu halkımızın da desteğiyle çözeceğiz. Halk bilimi veya folklor, bir ülkede veya bölgede yaşayan halkın kültür ürünlerini, sözlü edebiyatını, geleneklerini, törelerini, inançlarını, mutfağını, müziğini, oyunlarını, halk hekimliğini inceleyerek bunların birbirleriyle ilişkilerini belirten, kaynak, evrim, yayılım, değişim, etkileşim ve benzeri sorunlarını çözmeye, sonuç, kural, kuram ve yasaları bulmaya çalışan bilim dalıdır. Bu bilim dalını en iyi şekilde kullanacağız” dedi.

Van Bağımsız Belediye Başkan adayı Takıs: Urartu ve Kürt tarihini en iyi şekilde kullanacağız - WhatsApp Image 2023 12 01 at 13.43.19 4

Kaybettiğimiz kadim Van kültürünü tekrar kazandıracağız”

Daha yaşanabilir bir şehir için 7/24 saat esaslı çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Takıs, “Bu sorunların yanında birde gençlerimizin becerileri var. Yöresel kıyafetler ve halaylar ile dünyaya iyi bir tanıtım sağlayacak folklor ekibi, kültürümüzle bağlaşan, tamamı Van’a özgü halay ve kıyafetlerden oluşan 120 kişilik bir grup gençlerimize yol açmamız gerekiyor. Sporla ilgilenen spora, bilim ile ilgilenen bilime, ilim ile ilgilenen ilime, dans ve halay ile ilgilenen gençlerimizi bu konumda değerlendirmemiz gerekiyor. Kim hangi alanda başarılı o alana yönelmeli ve bunu bizler gerçekleştirmemiz gerekiyor, bu kapsamda bizde böyle bir proje hazırladık. Van’ın işsizlik sorunu kadar tanıtım sorunu da var. NASA dışında maalesef kentin tanıtımını üstlenip yapan kimseyi göremedik. Bu nedenle kentin ekonomisi için, istihdamı, trafiği, gelişmişliği, eğitim seviyesi için hangi proje gerekiyorsa onu gerçekleştireceğiz. Biz Van için elimizi değil, kolumuzu taşın altına koymaya hazırız, 31 Mart yerel seçimler sonrası yeni Bir İpekyolu, yeni bir Van için, daha yaşanabilir bir şehir için çalışacağız” dedi. Kaynak: Van Basın)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Bağımsız Belediye Başkan adayı Takıs: Urartu ve Kürt tarihini en iyi şekilde kullanacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir