Van Barosu’ndan avukat şiddetine kınama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Barosuna bağlı avukat Seyhan Mat’ın darp edilmesine tepki gösteren meslektaşları, şiddete karşı cezalandırıcı tedbirlerin alınması çağrısında bulunuldu.  

Van Barosu, meslektaşları avukat Seyhan Mat’ın haciz işlemleri sırasında borçlu tarafından darp edilmesine tepki göstermek amacıyla adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi. “Avukata Dokunma” pankartının açıldığı açıklamaya, baroya bağlı çok sayıda avukat katıldı. Yaşanan şiddete tepki gösteren Van Baro Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, meslektaşı Mat’ın darp edilerek, tehdit edildiğini söyledi. Darp sonrası Mat’ın hastaneye giderek darp raporu aldığını belirten Çiftçi, meslektaşlarının şahıslar hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

 Sürecin takipçisi olacağız

Yaşanan saldırıyı kınayan Çiftçi, “Yakın tarihte görevi nedeniyle öldürülen İstanbul Barosuna kayıtlı meslektaşımız avukat Servet Bakırtaş’ı kaybetmenin acısını hala derinden yaşarken bu kez şehrimizde bir şiddet olayına tanıklık ettik. Bu şiddet eylemlerinin sıradan eylemler olarak nitelendirmek mümkün değildir. Hızla artan şiddet eylemlerinin etkin bir şekilde cezalandırılmaması ve buna yönelik tedbirlerinin alınmaması ile birlikte yargı makamları ile özdeşleştirme yasağının ihlal edilmesi, şiddet eylemlerinin artmasına çanak tutuyor” dedi. Avukatlara dönük saldırılara karşı cezai yaptırımların yanında önleyici yaptırımlarında alınması gerektiğini kaydeden Çiftçi, meslektaşlarına dönük saldırıların takipçisi olacaklarını belirtti.

Açıklamadan sonra avukatlar saldırıyı alkışlarla protesto ederek eylemlerine son verdi.

serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Barosu’ndan avukat şiddetine kınama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir