Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Kılıç’tan ofisimize ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Kılıç ofisimize ziyarette bulundu. Kılıç, ziyareti sırasında öncelikle tutuklu bulunan Genel Yayın Yönetmenimiz Sıdık Güler için geçmiş olsun ziyaretlerini iletirken 28’inci ölüm yıldönümü nedeniyle Gazeteci Metin Göktepe’yi de andı.

Metin Göktepe’nin katledilişinin üzerinden bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen hâlâ basın özgürlüğünün önemini koruduğunu aktaran Kılıç, Metin Göktepe gibi hakikatin peşinde koşan gazetecilerin mesleğini özgürce icra edebilmeleri için gazetecilerin saldırıya ve baskıya uğramamasına ilişkin temennilerini iletti.

Potansiyel her anlamda oldukça yüksek

Ziyareti sırasında Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuru yapan en genç aday adayı Kılıç, aday adaylığına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Kılıç, uzun yıllardır siyasetin belli aşamalarında ve Dem Parti’nin (Dem Parti ve öncesinde kurulan Kürt partilerinde) belli kademelerinde görev aldığını ve bu sürece karşı bir cevap anlamında Van Büyükşehir Belediyesi’ne aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirtti.

Kılıç, yaptığı başvuruyla gençlerin önünün açılması anlamında da bir adım attığını ve genç temsiliyetin böylesi süreçlerde daha da önemli olduğunu vurguladı. Van’ın en uzak köylerine kadar Van’a hâkim olduğunu aktaran Kılıç, kayyım atamaları ve belediyelerde yaşanan talana ilişkin sorularla sık sık karşılaştığını ve bu sorulara Van’ın kendini yönetebilecek bir iradeye sahip olduğunu ve yine bu talana karşı kendi öz kaynaklarını üretebilecek potansiyele sahip olduğunu, bunların doğru kullanılması halinde başarılabileceği şeklinde yanıt verdiğini söylüyor.

‘Bizlere ihtiyaç var’

Kılıç, “Üretime dair her alanda öz kaynaklar üretilebilir. Van bu anlamda bir deryadır. Aday adaylığı sürecimiz boyunca gezdiğimiz yerlerde çeşitli sorunlara doğrudan maruz kalmış kişilerle de bir araya geliyoruz ve bu sorunlara doğru çözümü üretebilmenin birçok yolu olduğunu ve en önemlisi de mümkün olduğunu söylüyoruz. İstihdam da üretimle ilişkili ve Van çeşitli çözümler üretmek açısından yüksek bir potansiyele sahip. Bunu yapabileceğimize dair güvenimiz tam. Her soruna kendi yerinde çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Doğaya, insana, kültüre ve daha nicesine saygılı olarak başaracağımıza inanıyoruz. Heyecanlıyız, inançlıyız, umutluyuz ve en önemlisi de kendimize güveniyoruz. Yeni bir dinamizm getirmeyi amaçlıyoruz. Bu süreçteki bütün başvurularla kıymetli. Bizlere ihtiyaç var bu kentte,” diyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Kılıç’tan ofisimize ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir