Van Gölü’nde çekilme: Teknelerin bulunduğu barınak derinleştiriliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yağışların azalması ve aşırı buharlaşma sonucu su seviyesinin azaldığı Van Gölü‘nde, karaya oturan, gövdeleri ve pervaneleri zarar gören tekneler için Erciş Belediyesi, balıkçı barınağında derinleştirme ve temizlik çalışması başlattı.

Van’ın Erciş ilçesinde kuraklık nedeniyle su seviyesinin azaldığı Van Gölü‘nde karaya oturan, pervaneleri ve gövdeleri zarar gören balıkçı teknelerinin demirlediği barınakta derinleştirme ve temizlik çalışması başlatıldı. Yağışların azalması ve buharlaşma sonucu Van Gölü’nün seviyesinde yaşanan düşüş, bölgedeki balıkçıları da etkilemeye başladı. Kıyıda yaşanan çekilme nedeniyle Erciş’deki balıkçı barınağında bazı tekneler karaya oturdu, bazılarının da kayalıklara sürtünme nedeniyle taban ve pervanelerinde hasar oluştu.

Van Gölü'nde çekilme: Teknelerin bulunduğu barınak derinleştiriliyor - AA 20230803 31828968 31828955 VAN GOLUNDE SULARIN CEKILMESIYLE KARAYA OTURAN TEKNELERIN BULUNDUGU BARINAK DERINLESTIRILIYOR

Balıkçıların talebi üzerine Erciş Belediyesi ekipleri söz konusu barınakta hem derinleştirme ve temizlik çalışması hem de kıyı derinliğinin daha fazla olduğu noktada yeni bir barınak yapımına başladı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, AA muhabirine, tüm dünyada küresel ısınmanın etkilerinin hissedilmeye başlandığını söyledi. Son zamanlarda Van Gölü’nün kuraklık nedeniyle alan kaybettiğini belirten Mehmetbeyoğlu, şöyle konuştu:

“Limanda balıkçılarımızın tekneleri karaya oturmuştu. Av mevsiminin başlamasıyla limanda mahsur kalan teknelerin tekrar balıkçılık faaliyetlerine başlayabilmeleri için sahada zemin temizliğine başladık. Balıkçılarımız bundan sonraki süreçte sıkıntı yaşamadan ağlarını gölümüzün sularına bırakabilecekler. Belediyemiz tarafından yeni bir marina ve balıkçı barınağı çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın riyasetinde, belediyemizin destekleri ile Sahilkent Mahallesi’ndeki balıkçı barınağımızı tamamlayıp en kısa sürede hizmete sunacağız. Bölgemizin turizm değerine, ekonomisine ve ticaretine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Van Gölü'nde çekilme: Teknelerin bulunduğu barınak derinleştiriliyor - AA 20230803 31828968 31828956 VAN GOLUNDE SULARIN CEKILMESIYLE KARAYA OTURAN TEKNELERIN BULUNDUGU BARINAK DERINLESTIRILIYOR

‘Tekneler karaya oturduğu için balığa çıkamıyoruz’

Van Gölü’nde 30 yıldır balıkçılık yapan Nedim Arslan ise göl seviyesinin düşmesinden dolayı barınağın bulunduğu bölgede suyun çekildiğini dile getirdi. Limana girip çıkarken teknelerin alt kısmında ve pervanelerinde hasar oluştuğunu kaydeden Arslan, “Bu konuda belediyemize müracaat ettik. Kaymakamımız konuyla ilgilendi. Buradaki çalışmalarla limanımızın içi derinleştiriliyor. En kısa zamanda limanımıza kavuşacağız. Yeni limanımıza da en kısa zamanda kavuşacağız.” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gölü’nde çekilme: Teknelerin bulunduğu barınak derinleştiriliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    4 Ağustos 2023, 13:18

    […] Van Gölü‘ndeki Adır, Akdamar, Kuzu ve Çarpanak adalarını üreme mekanları haline getiren yüzlerce martı, aşırı sıcaklık, kuraklık ve balık göçünün bitmesiyle ortaya çıkan besin azlığı nedeniyle öldü. […]

    Cevapla