Van ve Hakkari’de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ve Hakkari’de dün yapılan yürüyüş sonrası başlayan olaylarda gözaltına alınan 75 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye  getirilişinin 24’üncü yıldönümünde, Van’da “Özgürlüğe Yürüyoruz” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirilmek istenen yürüyüş sonrası başlayan olaylarda gözaltına alınan 55 kişi serbest bırakıldı.  Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi Van İl Eş Başkanı Gülderen Varlı, DBP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri Aynur Sarıca ve Ökkeş Kava’nın da bulduğu 55 kişi Van Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındıktan sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten serbest bırakıldı.

Gözaltı sırasında birçok kişinin darp ve ters kelepçe maruz bırakıldığını ayrıca gözaltına alınanlara emniyette valiliğin “etkinlik yasaklarının olduğunu bilmiyor muydunuz ?”  sorusunun sorulduğu kaydedildi.

Öte yandan Yüksekova’da da 9 Ekim komplosu protestosu sırasında gözaltına alınan gazeteciler Mazlum Engindeniz ve Rabia Önver’in de aralarında olduğu 20 kişi serbest bırakıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ve Hakkari’de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir