Van İpekyolu Belediyesinde ‘rant oyunu’: 50 milyon kamu zararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde haksız kazanç elde edildiği gerekçesiyle askıya alınan ve iki personelin geçici olarak açığa alındığı ihale altında ‘rant oyunu’ olduğu ortaya çıktı. 20 milyona ihalesi verilen iş, iptal edildikten sonra 67 milyona tekrar ihale edildi. Kayyım değişimine denk getirilen ihale, Park Bahçeler Müdürlüğü ve giden kayyımın imzasıyla kamu 47 milyon TL zarara uğratılmış oldu.

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan ve bir türlü bitmeyen sahil bandı projesi ile ilgili ise çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor. Teknik personellerin açığa alındığı, fazla ödeme yapıldığı iddiaları, usulsüz rücu yazılarının havada uçuştuğu ve mahkeme süreçlerinin yürütüldüğü proje de aynı belediye tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili daha önce belediye imkanlarıyla yapılan imalatların belediye tarafından toplanıp çöpe atıldığı ortaya çıktı. Teknik personellerin soruşturma izinleri Erzurum Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilmezken idarenin tuttuğu seviye tespitleri ise mahkemece atanan bilir kişiler tarafından yetersiz bulundu. Fazla ödemeler sebep gösterilerek personellerin açığa alındığı ve rücu işlemleri başlatıldığı dosyada ise müteahhit firma haklı bulundu. Açılan dava neticesinde müteahhit firmanın hâlâ 3 milyon TL civarında bir alacağı olduğu ortaya çıktı.

Hukuki süreç beklemeden, ihale feshedildi!

Mahkeme süreci devam ederken idare tarafından iş alelacele fes edilerek, 21 milyona ihale edilen iş yeni bir ihale ile 47.869.509,12 TL artı KDV ile yeniden ihale edildi. İhale rakamının fazla şişirilmiş görünmemesi için projede kullanılacak olan bitkiler için ise 20 milyon TL civarında yeni bir ihale yapıldı. Böylece müteahhit firmaya ceza kesilerek bitirilmesi gereken iş feshedilerek ciddi bir kamu zararına imza atılmış oldu. Park yapımında yapılan diğer bir skandal ise yeni yapılan ihale ile beraber mahkeme yazışmalarına konu olan ödemeye esas yapılan imalatlar inceleme süreçleri devam ederken, belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle ortadan kaldırılıp çöpe atıldı.

İmzasız evraklar gönderildi

İhaledeki sorunlardan biri ise, soruşturma kapsamında idare tarafından yapılan seviye tespit raporlarına istinaden kontrol heyetine çıkarılan rücu miktarları, kontrol heyetinin adreslerine yetkili imzası olmaksızın gönderildiği ortaya çıktı. Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından gönderilen evraklarda çifte maaş ile gündemde olan Adnan Gül’ün imzasının olmaması ise yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Sit alanında ki kanunsuzluk sürüyor

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yapılan usulsüzlük tartışmaları devam ederken, daha önce basına yansıyan ve sit alanında onaysız yapılan park işi ise hâlâ sürüyor. İhale parçalara bölünerek, doğrudan teminlerle devam eden çalışmalara doğrudan temin ödemelerine başlandı.

Serhat News

 

İpekyolu Belediyesi’nde yeni bir skandal: SİT alanında izinsiz kazı ve tahribat

Tepki Ver | sinirli14
4
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
14
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
Van İpekyolu Belediyesinde ‘rant oyunu’: 50 milyon kamu zararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar

    😃😃😃😃😃😃devam edin

    Cevapla
  2. Avatar
    14 Eylül 2023, 10:50

    […] Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde yaşanan yolsuzlukla ilgili yaptığımız haber ses getirdi. Haberimizin ardından Van Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı. […]

    Cevapla
  3. Avatar
    15 Eylül 2023, 12:59

    […] Van İpekyolu Belediyesinde ‘rant oyunu’: 50 milyon kamu zararı […]

    Cevapla