Van milletvekili adayı Dindar: AKP’yi tabela partisi yapacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayı Mahmut Dindar, halkın içerisinden gelen ve halkın sorunlarını bilen bir parti olduklarını ve sorunların çözümü noktasında mücadele edeceklerini söyledi.

Van 1 milyon 200 bini aşkın nüfusa sahip ve en fazla milletvekili çıkaracak illerden biri. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Van’dan 8 milletvekili çıkacak. Yeşil Sol Parti adayları arasında bulunan Mahmut Dindar 6’ıncı sıra adayı olarak seçim çalışmalarını yürütüyor. Van Milletvekili adayı Mahmut Dindar, Yeşil Sol Parti’nin halkın içerisinden çıkan bir parti olduğunu vurgulayarak 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerden başarıyla çıkacaklarını belirtti.

‘Yeşil Sol halkın mücadelesini yürüten bir parti’

Van Yeşil Sol Partisi 6’ıncı sıra milletvekili adayı Mahmut Dindar, Yeşil Sol Parti’nin halkın mücadelesini yürüten bir parti olduğunu söyledi. Dindar, “Özellikle bu topraklarda bu halkın üzerinde yüzyıllardır süregelen baskı, zulüm, işkence, inkâr ve imha politikaları devam ediyor. Bunun içerisinde dil sorunu, kültür sorunu, demokrasi ve hukuk sorunu var” dedi.

Dindar, sorunlar karşısında mücadele ettiklerini ifade ederek, “Bunların mücadelesini verdiğimiz için bizler Yeşil Sol Parti’de bu mücadeleyi taçlandıracağız. Bütün çalışanlarımızla birlikte mücadeleyi yürüteceğiz ve bunun sonucunda da başarıyı getireceğiz” dedi.

‘Kadınlarla birlikte mücadele ediyoruz’

Dindar, ülkenin yarısını kadınların oluşturduğunu söyleyerek, “Yüzyıllardır kadınlar üzerinde çok ciddi inkâr, imha, öldürme, töreden gelen ölümler, yok saymalar devam ediyor” dedi. Bunların karşısında duran bir parti olduklarını vurgulayan Dindar, “Çünkü biz kadın dendiği zaman insan hakları olarak düşünüyoruz. Bu ülkede kadınlarla birlikte mücadele ediyoruz. Kadınlar annedir, kadınlar kardeştir” ifadelerini kullandı.

“Biz bu mücadeleyi kadınlarla birlikte taçlandırmak istiyoruz,” diyen Dindar, kadın mücadelesinin özgürlüğe giden yol olduğunu söyledi. Dindar sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlar olmazsa mücadele yürütmemizin de bir anlamı olmayacaktır. Geçmişte yaşadığımız tecrübeler bunu ortaya koymuştur. Leyla Kasımlardan tutun Leyla Güvenlere kadar gelen mücadelenin öncüleri kadın arkadaşlardır. Onlarla birlikte mücadelemizi omuzlayıp sonuca götüreceğiz.”

‘Halkımıza sözümüz var’

Halkın sorunlarını bilen bir parti olduklarını belirten Dindar, halkın sorunlarını çözme noktasında da söz verdiklerini söyledi. Bu anlamda da mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Dindar, şu anda alanda bütün il ve ilçe örgütleri ile birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

Dindar, “AKP’nin 21 yıldır bu halkın üzerinde kurduğu; baskı, zulüm, işkencelerine son vermek için bu halka bir nefes aldırmak için 14 Mayıs’ta Kürdistan’da AKP-MHP faşist iktidarının sonunu getireceğiz” dedi. “Halkımız bizimle birliktedir. Halkımız bizimle birlikte çalışıyor. Bizim halkımıza sözümüz var. Meclise gittiğimiz zaman halkımıza cevap olacağız” diyen Dindar, meclise sadece milletvekili olmak için gitmediklerini söyledi.

“Bu halkın mücadelesini yürütmek için gidiyoruz. Böyle bir gerçekliğimiz var. Arkamızda bu halkın desteği var. Bu yüzden 14 Mayıs’ta biz AKP’yi Doğu ve Güneydoğu’da tabela partisi yapacağız” diyen Dindar, AKP’nin 21 yıldır bu halka verdiği hiçbir şey olmadığını söyledi.

Halkın da bunu gördüğünü ve bildiğini ifade eden Dindar, AKP’nin ortaya koyduğu hiçbir projesinin olmadığını söyledi. Bu yüzden halkın tamamıyla AK Parti’den koptuğunu dile getiren Dindar, “Halk kendine dönecektir. Bu halk mücadelemize destek vermiştir, güç vermiştir. Beraber başaracağız. Özgürlüğü de demokrasiyi de bu topraklara beraber getireceğiz. Özgür yarınlar için çocuklarımız bu topraklarda özgürce yaşasın diye bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van milletvekili adayı Dindar: AKP’yi tabela partisi yapacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir