Van Newroz’unda Demirtaş pankartı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bugün yapılan Newroz kutlamalarına kentin çeşitli noktalarından binlerce kişi sabah saatlerinde akmaya başladı. Van Kalesi eteklerinde bulunan Newroz Parkı erken saatlerde dolmaya başladı.

Van’da sabahın erken saatlerinde başlayan Newroz kutlamalarına halk yoğun ilgi gösteriyor. “Rabe dema azadî û sekeftinê ye” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamalarının adresi, Van Kalesi’nin eteklerinde bulunan Newroz Parkı. Yurttaşlar, kutlamalara katılmak için sabahın erken saatlerinde kentin birçok ilçe ve mahallesinden kent merkezine geldi. Ardından kutlamanın yapılacağı kale eteklerine akmaya başladı.

Kent merkezinde ise Newroz hareketliliği erken saatlerde başladı. Binlerce kişi kentin çeşitli noktalarında bir araya geldi. Kimi yurttaşlar yürüyerek, kimileri ise özel ve toplu araçlarla alana akın etmeye başladı.

Yurttaşlar, kurulan dört ayrı noktadan geçtikten sonra alana alınmaya başladı. Alana giren yurttaşlar, halaylar ve zılgıtlar eşliğinde kutlamalara dahil oldu. Kadınlar kiras-fîstan, erkekler ise şal-şepik ile kutlamalara katıldı. Dolmaya başlayan alanda sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar dalgalanıyor.

Van Newroz'unda Demirtaş pankartı - WhatsApp Image 2024 03 17 at 10.54.18

 

Alanda, “Gözlerinden öperim gözlerinden. Sayın Selahattin Demirtaş’a özgürlük” pankartı açıldı. Kutlamalar saat 11:00’da başlayacak. Newroz Tertip Komisyonu adına Ebru Demirtepe, BDP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, Wan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Adalet Nöbeti’ndeki annelerden Aslıhan Timur, TJA’dan Berivan Bahçeci, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları birer konuşma yapacak.

Sanatçılar Faraz Sine, Suavi, Koma Aryen ve Helîmê Omerî de Newroz’da sahne alacak.

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu36
36
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Van Newroz’unda Demirtaş pankartı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. Avatar
  2. Avatar
    18 Mart 2024, 21:42

    Her seneki gibi çok güzeldi

    Cevapla
  3. Avatar

    Bende vanlıyım gidemedim çok üzüldüm

    Cevapla