Van TSO’ya aday olan Yalvaç: ‘Esnafın dertlerini çözmeye adayım’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO’ya adaylığını açıklayan iş insanı Celal Yalvaç, kente dair önemli açıklamalarda bulundu: “Esnaf arasında bir ayrım yapmayacağıma dair buradan herkese söz veriyorum. Benim temel öncelliğim esnafın yaşadığı sorunları ivedilikle çözmek olacaktır.”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van-TSO) seçimleri yaklaştıkça adaylar da netleşmeye başladı. İzzet Çoban, Faruk Biner, Zahir Kandaşoğlu’ndan sonra Van TSO’nun mevcut başkanı Necdet Takva ile iş insanı Celal Yalvaç da adaylıklarını açıklayarak seçim çalışmalarına başladı. Seçim çalışmaları kapsamında Serhat News bürosunu ziyaret eden iş insanı Celal Yalvaç, adaylık süreci ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘Bir yapının adayı değil esnafın sorunlarını çözmeye adayım’

1956 Ağrı doğumlu olan Yalvaç, 1976’dan beri Van’da yaşıyor. 1982 yılında kurduğu şirketle ticarete başlayan ve Van TSO üyesi olan Yalvaç, Van TSO’ya aday olmanın gerekçesini de esnafın yaşadığı sorunlar ve yıllardır başa gelenlerin verdiği sözleri yerine getirmemek olarak açıklıyor. Ortaya çıkan adayların sürekli kendilerini bir siyasi yapıya mal etmesini de eleştiriyor ve bir yapının adayı değil, esnafın sorunlarını çözmeye aday olduğunu dile getiriyor.

‘Odanın Van esnafına katkısı yok’

‘Yıllardır Van’da yaşıyorum ve yaptığım gözlemlerime göre ticaret odasındaki yönetimlerin kent halkına ve esnafa sosyo-ekonomik anlamda bir katkıları olmadığını gördüm,” diyen Yalvaç neden aday olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Benim dışımda toplumun büyük bir kesimi de bunu görüyor. Şimdiye kadar her seçim öncesi birtakım vaatler verilmiş. Fakat seçim yapıldıktan sonra bununla ilgili sahaya, sokağa, ticarete yansıyan hiçbir pratik olmamış. Son zamanlarda Van’da üç dört tane arkadaş adaylıklarını açıklamış, bu adaylarla ilgili gözlemlerim sonucu ve bazı dost ve iş insanın önerisiyle böyle bir karar aldım. Ben bu kararı alırken başkaları gibi kurumun veya bir yapının adayı olarak ortaya çıkmadım. Ben tamamen bireysel inisiyatifim ve bağlı olduğum birtakım arkadaşlarım ve sıkıntı yaşayan esnafların beklentileri noktasında böyle bir karar aldım ve adaylığımı açıkladım.”    

‘Van TSO önemli bir kurumdur’

Ticaret odasının kent için esnaf için çok önemli bir kurum olduğunu da belirten Yalvaç, odanın özelikle bankalar boyutunda esnafın yaşadığı büyük sıkıntıları çözebilecek bir yapı olmasına rağmen görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini yorumluyor: “Mesela şimdiye kadar merkezi hükümet tarafından kısmen de olsa kredi garanti fonu gibi kuruluşlar aracılığıyla bankalara, esnafa destek kredi talimatları geliyor. Ancak bu destek birkaç kişinin dışında Van esnafına verilmiyor. Bu olayı bizzat kendim yaşadım. Geçen yıl pandemi döneminde böyle bir destek geldi. Kredi Garanti fonu bankalara talimat verdi. Ancak bütün başvurularımız sonuçsuz kaldı. Birkaç kişi dışında bu desteği kimse alamadı.”

Van TSO’ya aday olan Yalvaç: ‘Esnafın dertlerini çözmeye adayım’ - WhatsApp Image 2022 05 31 at 11.23.42

‘Temel öncelliğim esnafın yaşadığı sorunları ivedilikle çözmek’

Oda yönetiminde şeffaflık olmadığını da dile getiren Yalvaç, seçilmesi durumunda 15 günde bir esnafla geniş katılımlı toplantılar yaparak, sorunları birlikte tespit edip ortak çözüm üreteceklerini vadediyor: “Bu kent esnafının yaşadığı sorunlar beni son derece rahatsız etti. Ben bu noktada bir şey yapmak istiyorum. Şayet seçilirsem; toplum, halk, tüccar, Van’daki esnaf layık görürse ve oraya gidersem, esnaf arasında bir ayrım yapmayacağıma dair buradan herkese söz veriyorum. Benim temel öncelliğim esnafın yaşadığı sorunları ivedilikle çözmek olacaktır.”

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO’ya aday olan Yalvaç: ‘Esnafın dertlerini çözmeye adayım’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir