Van’da 8 Mart mitingi müzik şöleniyle son buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenen 8 Mart mitingi kadınların coşkusu, konuşmacıların 31 Mart seçimleri ile ilgili verdiği mesajların ardından müzik şöleniyle tamamlandı.

Van’da sabah saatlerinde yoğun kar yağışıyla başlayan 8 Mart mitingi öğle saatlerinde güneşin açması ve kadınların alana akmasıyla başladı. Musa Anter Barış Parkı’nda kadınların yöresel kıyafetleriyle görsel şölen oluşturduğu miting Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van İl Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen miting “Bi ‘jin jiyan azadiyê’ ber bi azadiyê ve” şiarıyla kutlandı.

Kadınların kortejler halinde geldiği miting alanında kadınlar sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganları attı. Tertip Komitesinin halkı selamlamasının ardından DEM Parti Van İl ve İlçe Belediye Eş Başkan Adayları da kitleyi selamladı.

8 Mart mitinginde konuşan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Neslihan Şedal, “Erkek ve devlet şiddetine karşı kadınlar mücadele ediyor. Bugün kadınlar, annelerimiz tecridin kırılması için büyük bir mücadele veriyorlar. Kürt kadın mücadelesi Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya ve Kürt sorunu çözülünceye kadar devam edecektir. Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesini istiyoruz. 31 Mart seçimlerinde bizler, kayyımlara en iyi cevabı vereceğiz. İrademize sahip çıkacağız. ‘Bu kentler bizim ve siz gideceksiniz’ diyeceğiz,” dedi.

DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde zindanlarda tutulan tüm kadınlara binlerce selam yolluyoruz. Haksızlığın, hukuksuzluğun en çok etkileneni biz kadınlarız. Her gün kadınlar olarak sokaklarda katlediliyoruz. Kadınları katledenler cezasızlıkla ödüllendiriliyorlar. Özgür yaşamımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz, özgür yaşamakta ısrarcıyız. Kadınlar özgürleşmeden kimse özgürleşemez,” dedi.

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ise “Biz kadınlar varlığımız için uzun yıllardır mücadele ettik. Elde ettiğimiz her şey için bedel verdik. Artık biz bedel vermeden kimliğimizle yaşamak istiyoruz. Öldürüldük, katledildik, hiçe sayıldık, emeğimiz yok sayıldı, her şeyimizi yok sayıldı. Ama gidecekler, kadınların gücü onları gönderecek. Önümüzde 31 Mart seçimi var. İrademizi sok sayanlara karşı 14’te 14 yaparak kayyımları Ankara’ya göndereceğiz. Eş Başkanlarımız sizlere hizmet etmek için varlar. Bizler sadece makam ve mevkii için değil, biz Van’ın en yüksek oyunu alarak tarihe bir kez daha damgamızı vurmak istiyoruz,” dedi.

Miting, Sanatçı Nuray Balık ve Feryal Öney’in sahne almasıyla sona erdi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 8 Mart mitingi müzik şöleniyle son buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir