Van’da Adalet Nöbeti: Savaş değil ‘Adalet’ istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da devam ‘Adalet Nöbeti’ kapsamında yapılmak istenen açıklama engellenirken, burada sesini duyurmak isteyen tutuklu annesi Sabuha Yakut, “Açıklamalarımıza izin vermediğiniz sürece her gün burada olacağız” dedi.

Hasta ve İnfazı yakılan tutukluların serbest bırakılması talebiyle tutuklu ailelerinin yaklaşık 5 aydır ‘Adalet Nöbeti’ Van Adliyesi önünde devam ediyor. Bugün de devam eden ‘Adalet Nöbeti’ eylemine Halkaların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Handan Karakoyun, HDP Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) eş başkanları ile tutuklu yakınları katıldı. Açıklama yapmak isteyen tutuklu yakınlarına izin verilmedi.

Van’da Adalet Nöbeti: Savaş değil ‘Adalet’ istiyoruz - adalet nobeti van 3

‘Her gün basına yönelik operasyon düzenliyorsunuz’

Burada konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Sesimizi duyurmak istiyoruz ancak buna engel oluyorsunuz. Her gün basına yönelik operasyon yapıyorsunuz hangi basından bahsediyorsunuz? Neden birebir bize dokunabilecek basın varken, neden sizin belirlediğiniz veya kayyumun belirlediği standartlar içerisinde kendi kendimize duyuru yapalım? Kendi kendinize çalıp oynayın diyorsunuz bu o anlama geliyor. Biz kamuoyunu da bilgilendirmek istiyoruz. Aileler kamuoyunu bilgilendirmek istiyor!” dedi.

‘Savaş değil adalet istiyoruz’

Adalet nöbetini sürdüren tutuklu yakını ise sesini duyurmak istediklerini belirterek şu sözlere yer verdi: “Biz çocuklarımızı istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Bırakın basın açıklamamızı yapalım. Biz savaş değil adalet istiyoruz. Her gün buraya geleceğiz. Yaşadığımız sürece burada sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Yüreğimiz yanıyor.”

Van’da Adalet Nöbeti: Savaş değil ‘Adalet’ istiyoruz - adalet nobeti van 1

Tutuklu yakınları konuşmaların ardından yürüyüş gerçekleştirilerek “hak hukuk adalet” sloganı atarak dağıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Adalet Nöbeti: Savaş değil ‘Adalet’ istiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    10 Kasım 2023, 09:34

    […] Meclis Grubu’nun “adalet nöbeti” Genel Kurul’da başladı. Eyleme Sırrı Süreyya Önder de destek […]

    Cevapla