Van’da Diş Hekimliği Fakültesi’nin temeli atıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde 24 bin metrekare alana kurulacak hastanenin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 41 yıllık geçmişe sahip üniversitede çok değeri çalışmaların yapıldığını söyledi.

Hastanenin açılmasıyla sadece Van’a değil çevre illere de diş sağlığı hizmeti verileceğini belirten Balcı, “Proje, insanların hayat kalitelerine, yaşamlarına çok önemli katkı sağlayacak. Aynı zamanda da insanlara şifa dağıtacak. Burada geleceğin diş hekimleri yetiştirilecek. Bu yüzden çok anlamlı ve değerli buluyorum. Van’ımız, Cumhurbaşkanı’mızın belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda her alanda ilerliyor, gelişiyor. Her alanda büyük adımlar atılıyor” dedi.

Van'da Diş Hekimliği Fakültesi'nin temeli atıldı - AA 20231017 32432048 32432041 VANDA DIS HEKIMLIGI FAKULTESI VE UYGULAMA HASTANESININ TEMELI ATILDI
AA

‘Şu anki fiziki şartlarımız gereksinimlerimizi karşılamıyor’

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de nitelikli diş hekimleriyle hastalara üst düzey sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini aktardı. Önceki yıllarda yetiştirdikleri yüzlerce hekim ve akademisyenin, sağlık sektörüne önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Şevli, “Van ve çevre illerdeki klinik hizmeti veren tek diş hekimliği fakültesi olarak, yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip bölgeye, güçlü bir akademik kadro ve üstün teknolojik donanımlı kliniklerimizle hizmet veriyoruz. Ancak artan öğrenci sayımıza ve hasta yoğunluğumuza rağmen, şu anki fiziki şartlarımız gereksinimlerimizi karşılamada yetersiz kalmaktadır” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Diş Hekimliği Fakültesi’nin temeli atıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir