Van’da ‘Dörtte Dört Kadın Sanat’ projesi Aralık’ta başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da birçok kültür ve sanat etkinliğinin yer alacağı “Ji Çaran Çar, Jin Huner” projesi 2 Aralık’ta başlıyor. 

Van’da faaliyet yürüten Aryen Huner Derneği, ŞanoWan ve STAR Kadın Derneği, kentteki kadın sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla “Ji Çaran Çar, Jin Huner/ Dörtte Dört Kadın Sanat” projesine hazırlanıyor. Proje, resim, sinema, tiyatro ve müzik alanlarında yapılacak atölyeler ile başlayacak. Proje için öngörülen süre ise bir yıl. 

Projeye dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan resim eğitmeni Zozan Bor, “Projenin ilk ayağı resim olacak, resim atölyesinin kayıtları bugün başlıyor. Başvurular Aryen Sanat Atölyesi’nde alınacak. 16-40 yaş aralığındaki bütün kadınların başvuru yapmasını bekliyoruz “dedi. 

Atölyenin ilk eğitiminin ressam Neşe Toprak’ın vereceği kolaj dersleri olacağını ve 2 Aralık’ta başlayacağını aktaran Bor, “Kolaj eğitimi 3 gün sürecek, 3 günün ardından bizimle çalışmaya devam etmek isteyen kadınlara 3 ay resim eğitimi verilecek” dedi. 

‘Amaç kadınları buluşturmak’ 

Dört sanat dalında yapılacak atölyelerin sonucunda ortaya çıkan çalışmaları önce Wan’da daha sonra belirlenen 4 farklı kentte sergileyeceklerini ifade eden Bor, “Bu projeler sadece kadınlara özgü. Çalışmalarda amacımız sanatçı ve sanatsever kadınların fikirlerini, düşüncelerini ve hislerini sanat yoluyla açığa çıkarmak. Ortaya çıkan bu fikir, düşünce ve hislerin halkla buluşmasını istiyoruz. Yine proje kapsamında Wan’daki sanatçı ve sanatsever kadınları bir araya getirmek, tanıştırmak ve komünal bir çalışma ortaya çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bor kadınlara atölyelere katılma çağrısında bulunarak, “Gelin bize eşlik edin” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘Dörtte Dört Kadın Sanat’ projesi Aralık’ta başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir