Van’da engellemelere rağmen kitlesel yürüyüş: 41 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da üç koldan yapılan yürüyüş sonrası başlayan olaylar sona erdi. Olaylarda41 yurttaş gözaltına alınırken, HDP yapılan polis müdahalesini kınadı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye  getirilişinin 24’üncü yıldönümünde, Van’da  “Özgürlüğe Yürüyoruz” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirilmek istendi. Yürüyüş için kentte, halk 3 ayrı noktada bir araya geldi. Yürüyüşün bir koluna HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ve milletvekili Sezai Temelli, diğer kollarına da Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç eşlik etti. Yürüyüşün yapılacağı tüm sokaklar polisler tarafından kapatıldı. 

Oturma eylemi yapıldı

HDP İl Örgütü binası etrafı polis tarafından kapatılırken halkın parti binasında çıkışını engelledi. Engellemelere rağmen yürüyüşün Sanat Sokağı’nda bulunan kolu, Cumhuriyet Caddesi’ne ulaştı. Burada ablukaya alınan HDP milletvekilleri ve halk, oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine müdahale eden polis en az 55 kişiyi gözaltına aldı. Yaşanan engellemelere rağmen yüzlerce kişi HDP İl Örgütü binası önünde toplandı. Burada konuşan HDP Milletvekili Sezai Temelli, “Bugün Van’da 9 Ekim nedeniyle bir basın açıklaması yapma amacındaydık. Kentin sokakları adeta abluka altındaydı. Bu sahne, asıl olarak bizim göstermek istediğimiz komplo ve tecrit tablosuydu. Kendisini yasanın, anayasanın üzerinde gören, seçilmiş milletvekillerinin üzerinde gören bir vali ve onun talimatlı polisleri, bugün adeta Van’da komployu nasıl bir kez daha yaşama geçirdiklerini sergiledi. Kamu hizmeti yapan bir polis teşkilatını göremedik karşımızda, bir partinin paramiliter güçlerini gördük. Bu düşmanlık ve zulüm bir kez daha Van sokaklarında kendisini gösterdi. Onlarca arkadaşımıza şiddet uygulandı, gözaltına alındı. Bu insanlar demokratik haklarını kullanmak istedikleri için gözaltına alındı. Buna tahammül edemeyen faşist zihniyet polis marifetiyle bize şiddet uyguladı” dedi. 

Açıklamadan sonra kitle dağıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da engellemelere rağmen kitlesel yürüyüş: 41 gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir