Van’da Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldı.

Hava ve Uzay Hekimi Uzman Doktor Buyçe Kaya, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldığını duyurdu. Kaya yaptığı açıklamada, havacılık ve uzay sektörleriyle uğraşan insanların fizyolojik, psikolojik, fiziksel ve sosyal bütün sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Branşının doktorlar arasında bile çok bilinmediğini belirten Kaya, “İşe başladığım andan itibaren branşımı duyanlar çok şaşırıyor ve kimleri tedavi ettiğimizi merak ediyorlar. Bizim asıl ilgilendiğimiz alanlar havacılık sektörüyle uğraşan personeller. Hocalarımız, uzaya gidecek olan Türk astronotların tedavilerini gerçekleştirdi” dedi.

Van'da Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldı - uzay havacilik bolumu1

Van’a kısa süre önce atandığını anlatan Kaya, “Branşımızda hiperbarik oksijen tedavisini de kullandığımız için Van’a atandım. Hiperbarik oksijen tedavisi, halk arasında vurgun olarak bildiğimiz hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Bu hastalık hava ve su altıyla uğraşan insanların başına geliyor. Hastalara yardımcı olduğumuz konular karbonmonoksit zehirlenmesi, duman zehirlenmesi, ani görme ve duyma kayıpları, diyabetik ayak yaraları. Bunlar bizim tedavi yaptığımız alanlar” diye konuştu. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir