Van’da ‘Hukuk Uygulamacıları İçin İfade Özgürlüğü’ semineri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgürlük Araştırmaları Derneği, Van’da “Hukuk Uygulamacıları İçin İfade Özgürlüğü” başlığında avukatlara dönük eğitim semineri düzenledi.

Ankara merkezli çalışmalar yürüten Özgürlük Araştırmaları Derneği, Van Double Tree otelde avukatlara dönük “Hukuk Uygulamacıları için İfade Özgürlüğü” başlığında eğitim semineri düzenledi. Dernek, avukatların, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihadı hakkında bilgi ve yerel mahkemelerde hukuki süreçlerdeki bilgileri etkili bir şekilde uygulamalarını/kullanmalarını sağlamak amacıyla İstanbul ve İzmir’in ardından Van’da eğitim için bir araya geldi.

Dernek seminer kapsamında avukatlarla, “İfade Özgürlüğünün Genel Prensipleri ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku”, “İfade Özgürlüğü, yargıçlar ve avukatlar”, “Nefret Söylemi ve Şiddete Kışkırtma”, “Dezenformasyon suçu”, “Devlet Kurumlarını Aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret suçları ve İfade Özgürlüğü”, “Hakaret ve İfade Özgürlüğü”, “İfade Özgürlüğü Bağlamında Bireysel Başvuru Hakkı” başlıklarını tartıştı.

Ali Rıza Çoban, Tuğçe Duygu Köksal, Orhan Kemal Cengiz, Aynur Tuncel Yazgan ve Günal Kurşun gibi alanlarında yetkin hukukçuların eğitmen olduğu seminer 2 günün ardından son buldu.

Gerçekleştirdikleri eğitim programı ile İstanbul, İzmir ve Van olmak üzere üç büyük ilde toplam 90 avukatla buluştuklarını söyleyen Özgürlük Araştırmaları Derneği direktörü İsrafil Özkan, “Seminerlerin ana gündemi, ifade özgürlüğü ile ilgili temel konuları ve bu alandaki hukuki süreçleri ele almaktı. Derneğimiz bu seminerlerin artan ifade özgürlüğü ihlallerine karşı mücadelede kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulasa da sadece avukatların yargılama süreçlerindeki bilgi ve kapasitesini güçlendirmenin yeterli olmadığını da vurguluyor. İfade özgürlüğü her vatandaşın erken yaşlardan öğrenmesi ve sindirmesiyle ancak güçlenir ve korunabilir. İfade özgürlüğünü korumak ve güçlendirmek bir devlet politikası haline gelmediği sürece Türkiye’de artan ifade özgürlüğü ihlalleri ve cezaların giderek artacağından da endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘Hukuk Uygulamacıları İçin İfade Özgürlüğü’ semineri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir