Van’da JİNNEWS ve MA’ya dayanışma ziyaretleri sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da siyasi parti ile STÖ temsilcileri, 9 gazetecinin tutuklanması nedeniyle JINNEWS ve MA’ya dayanışma ziyaretinde bulundu.

Van‘daki siyasi parti ile sivil toplum örgütleri, Ankara merkezli soruşturma kapsamında muhabirleri tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS’e dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, gazetecileri gözaltına alıp, tutuklatan zihniyeti iyi tanıdıklarını belirterek, “Bu operasyonların Özgür Basın’a yönelik devreye konulmasının nedenini biliyoruz. Ancak bilsinler ki her zaman daha büyük bir direniş ve mücadeleyle karşılarında olmaya devam edeceğiz. Apê Musa’dan bu yana tüm baskı, engellemeler ve ölümlere karşı susmayan bir Özgür Basın var ve bu geleneği sürdürmeye devam ediyor. Bizler de bu geleneğe sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşamak direnmektir” diye belirtti. 

Van’da JİNNEWS ve MA’ya dayanışma ziyaretleri sürüyor - hdp van ma jinnews dayanisma1

‘Hakikatin sesini kısamayacaklar’

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan da, Özgür Basın geleneğinin 10 yıllardır sürdüğünü dile getirdi. Orhan, “Bu baskı ve engellemeler hakikate karşı yapılan politikalardır. Hakikatin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Çünkü yürüttükleri kirli bir savaş pratiği var. Bu gözaltı ve tutuklamalar buna ilişkindir. Özgür Basın’ın sesini hiç bir zaman kısamadılar bundan sonra da kısamayacaklar. Özgür Basın’ın kalemi hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Bu yük hepimizin yükü, dayanışmayla birlikte olacağız. Hakikatin sesini kısamayacaklar. Hakikati her zaman her yerde söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘Doğru yerdeyiz’

Gösterilen dayanışmaya teşekkür eden JINNEWS muhabiri Zelal Tunç da, şunları belirtti: “Tutuklamaların ne amaçla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bizler Gurbetelli Ersözler’den, Apê Musa’lardan bu yana tüm baskı ve engellemelere karşı hakikati açığa çıkarmaya sürdürüyoruz. Arkadaşlarımız gözaltına alınırken polis başlarını eğmeye çalıştı ancak başaramadılar. Dolayısıyla doğru yerdeyiz ve herkesten bir özgür basın çalışanıymış gibi dayanışma içerisinde olmasını istiyoruz.” 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da JİNNEWS ve MA’ya dayanışma ziyaretleri sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir