Van’da Mart ayında kardan dağlar oluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 112 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapanırken, kırsal kesimlerde ise kardan dağlar oluştu.

Kentte mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı yoğun kar yağışı ve tipiye neden oldu. Kar yağışı ile birlikte Bahçeray 6, Başkale’de 10, Çaldıran 16, Çatak 9, Edremit 4, Erciş 29, Gevaş 12, Gürpınar 21, İpekyolu 4 ve  Muradiye 1 olmak üzere 112 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu kırsal alanlarda kardan dağlar oluşurken, yol açma çalışmalarında ise ilginç görüntülere sahne oldu. Gürpınar ilçesine bağlı Kalkanlı Mahallesi’nde hastaya ulaşmaya çalışan sağlık ekipleri karda mahsur kaldı. Bunun üzerine karla mücadele ekiplerine haber verildi. Ekipler yaptıkları çalışma ile ambulansın hastaya ulaşmasını sağladı. Başkale ilçesi Sualtı Mahallesi yoluna 4 farklı noktaya düşen çığların temizlenmesi için çalışma başlatıldı. İş makinalarının boyunu aşan karda yapılan çalışmalara çığ riski nedeniyle ara verildi.

Ayrıca kar yağışı nedeniyle Erciş, Gürpınar, Başkale, Çatak, Özalp, Çaldıran, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerinde kapalı olan mahalle yollarının açılması için çalışmalar sürüyor. Ekipler, yolda mahsur kalan çok sayıda aracı da kurtardı.

Van’da Mart ayında kardan dağlar oluştu - belediye
Van’da Mart ayında kardan dağlar oluştu - kar calişmasi
Van’da Mart ayında kardan dağlar oluştu - kar ve tipi

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Mart ayında kardan dağlar oluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir