Van’da polis ablukasında Newroz çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentte 20 Mart’ta Van Kalesi eteklerinde yapılacak Newroz kutlaması için alana giden HDP heyet polis engelli ile karşılandı. Polislerin valilik kararı gerekçe göstererek, açıklamaya izin vermeyeceğini açıklaması üzerine alanda uzun süre tartışma yaşandı. Tartışmadan sonra 6 kişinin katılımıyla Newroz çağrısı yapan HDP eski  Eşgenel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, Van halkını kutlamalara davet etti.

Van’da 20 Mart’ta yapılacak olan Newroz kutlaması öncesi aralarında HDP eski  Eşgenel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP PM üyeleri Şerif Durmaz, Bahattin Karaman, HDP Van İl Eşbaşkanları Fikret Doğan, Handan Karakoyun, DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar’ında bulunduğu bir grup Van Kalesi eteklerinde bulunan Newroz alanına giderek incelemelerde bulundu. Heyet incelemelerden sonra alanda yapmak istediği Newroz çağrısı ise polis engeline takıldı. Alanda yoğun önlemler alan polisler Van Valiliğin yasaklama kararını gerekçe göstererek, alanda açıklama yapılmasına izin verilmeyeceği söylendi.  Alanda uzun süre tartışmalar yaşandı. Tartışmalar sonrası 6 kişinin katılımıyla çağrı yapıldı. Yaşananlara tepki gösteren HDP eski  Eşgenel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, Van halkını kutlamalara davet etti.  Van Newroz’un 20 Mart’ta kutlanacağını da hatırlatan Temelli, Van halkının alanları tekrar dolduracağını kaydetti.

Van’da polis ablukasında Newroz çağrısı - HDP

‘Newroz ateşini hep birlikte yakacağız’

Her alanda bir araya geleceklerini de dile getiren Temelli, ‘Van’dan, Diyarbakır’da, Şirnak’ta, İzmir’de Türkiye’nin yer yerinde bu faşist, ceberut, bu dünya düzenine karşı yeni bir başlangıç için Newroz alanlarında olacağız. Newroz ateşini hep birlikte yakacağız. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu ortam tamda bize devrimci Kawalara ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Bu ceberut iktidar her tarafta bizi çevrelemiş, kuşatmış durumda. Bu kuşatma da ancak hep beraber birlikte bir raya gelerek mücadele ederek, bu kuşatma dan çıkabiliriz. Bunu başarabiliriz. İşte Newroz bu anamda bir başlangıçtır. Yeniden bir araya geliştir. Yeni bir yola çıkıştır. Üçüncü yolun yolcuları olarak bütün Van halkını alanlara davet ediyoruz. Newroz Proz be’ dedi.

Alan çocuk parkına çevrilmiş

Alanda inceleme yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ise, Newroz alanın mevcut belediye tarafından oyun alanı ve basketbol sahası ile daralttığını belirterek, “Biz bundan bir ay önce Belediye’ye yazı yazarak bunların geçici olarak kaldırılmasını istedik. Bunlar alan içinde kaldığı için zarar görecekler. Bunun güvenliğini sağlamamız mümkün değildir. Bunun için tekrardan çağrımız bu duyarsızlıklarından vazgeçerek oyun grubu ve basketbol sahasının kaldırılmasıdır.

Serhat News  

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da polis ablukasında Newroz çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir