Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Mobil Klinik Sağlık Hizmetleri ve Danışmanlık adı altında kurulan klinik, bünyesinde çalıştırdığı sahte sağlık personelleriyle sahte sağlık raporları düzenledi. Aynı zamanda birçok işyeri ile anlaşma yapan klinik, sahte sağlık personelleriyle sağlık taramaları yaptı. Van İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan şikayetler sonucunda klinik kapatılarak hakkında soruşturma başlatıldı.

Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi! - mobil klinik sahte rapor 1

Van’ın İpekyolu İlçesinde yaklaşık 4 yıl önce Mobil Klinik Sağlık Hizmetleri ve Danışmanlık adı altında kurulan kliniğin sahte olduğu ortaya çıktı. 4 yıl boyunca para karşılığında; sağlık raporu, işe giriş raporu, akciğer grafisi, işitme testi, kan grubu testi, göz muayenesi, EKG, hemogram, biyokimya gibi testlerin yapıldığı klinik Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Hastanesi’nde çalışan A.Y. tarafından kuruldu.

Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi! - mobil klinik sahte rapor 9

Sahte sağlık personeli

Sağlık personeli A.Y. ’nin kurduğu klinikten hizmet alan hastaların şikayetleri üzerine Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Klinikte hizmet alan hastalar, aynı zamanda A.Y. ’nin klinikte bulunmadığı zamanlarda ilkokul mezunu kardeşinin klinikte çalıştığını ve sağlık testlerini o şahıs tarafından yapıldığını belirtti.

Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi! - mobil klinik sahte rapor 7

Klinikte verilen hizmetlerin yanı sıra sağlık taramaları yapan A.Y. ve beraberindeki sahte sağlık personelleri, tekstillerle ve çağrı merkezleriyle anlaşarak sağlık taraması yaptı ve sağlık raporu düzenledi.

Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi! - mobil klinik sahte rapor 11

Kan grubu yanlış belirlendi!

Klinik adına çok sayıda kartvizit bastıran ve çeşitli iş yerlerine dağıtan A.Y. ve beraberindeki sahte sağlık personelleri İ.B. isimli şahsa kan grubu testi yaptı. Hastaneye başvurunca kan grubunun yanlış olduğunu öğrenen İ.B., kendisine verilen kan grubu kartında yazan kurumla iletişime geçerek yaptırdığı kan grubu testinde kan grubunun yanlış olduğunu ve yapan kliniğin sahte olduğunu fark etti. İ.B. yaşadığı durumun akabinde sahte klinik ve sağlık personeli A.Y. ’den şikayetçi oldu.

Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi! - mobil klinik sahte rapor 10

Mobil Klinik Sağlık Hizmetleri ve Danışmanlık hakkında çok sayıda şikâyetin yapıldığı Van İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatarak kliniği kapattı. Van YYÜ Dursun Odabaş Hastanesi’nde çalışmaya devam eden sağlık personeli A.Y. ile ilgili ise soruşturma devam etmekte.

Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi! - mobil klinik sahte rapor 5

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sağlık skandalı: Sahte klinikte, sahte sağlık raporları düzenlendi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir