Van’da ‘sağlıkta şiddete’ dikkat çekildi: Failler cezalandırılmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van  Şube yönetimi ve üyeleri hastane önünde toplanarak, şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için açıklama yaptı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik son 1 ayda gerçekleşen şiddet ve darp olayları hakkında açıklama yaptı. Sağlık işçileri adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van Şube Başkanı Taner Tüci, bugün yine sağlıktaki şiddet bitsin demek için toplandıklarını dile getirdi. Sağlık işçileri olarak mesleklerinin kendilerine yüklemiş olduğu sorumlulukların bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden Tüci, şifa bulmaya gelen yurttaşlara azami özen göstererek hizmet ettiklerini ifade etti.

Van’da ‘sağlıkta şiddete’ dikkat çekildi: Failler cezalandırılmalıdır - IMG 20230810 WA0004

‘Şiddet moral ve motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor’

Son dönemlerde artan sağlıkta şiddet olaylarının moral ve motivasyon bakımından çok ciddi olumsuzlukları meydana getirdiğine dikkat çeken Tüci, gastanede son 1 ay içerisinde 2 personelin darp edildiğini anımsattı. Tüci, “Bu personel arkadaşımızdan biri işitme engelli olup kendini ifade edememektedir. Salı günü darp edilen arkadaşımızın kafası yarılmış ve 5 dikiş atılmıştır. Bizler vatandaşlarımızın hastalıklarına şifa bulmak için canımızı dişimize takıp çalışırken karşılık olarak darp edilmemizin izah edilebilir bir yönü bulunmamaktadır” dedi.

‘Suç cezalandırılmalıdır’

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak önerilerine dikkat çeken Tüci şu şekilde devam etti:

“Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi ve bu alanlarda sağlık çalışanlarına karşı yapılacak herhangi bir suçun ertelenmesi, paraya çevrilmesi imkânsız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Gün geçmiyor ki sağlıkta yeni bir şiddet haberi duymayalım. Her gün bir yenisi eklenen şiddet olayları, sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldı. Kim tarafından, ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar, hem sağlık çalışanlarına hem de toplum sağlığına yapılmış bilinçsiz, ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez bir suç unsurudur. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. 

Van’da ‘sağlıkta şiddete’ dikkat çekildi: Failler cezalandırılmalıdır - IMG 20230810 082632

Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir nede çalışan kendini güvende hisseder. Hastaları hayatta tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yapılacak bir düzenlemede sağlık çalışanlarına yönelik her tür şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet faillerinin cezalandırılacağı düşüncesi yerleştirilmelidir. 

Halkımızı, şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olması ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa davet ediyoruz.”

Van’da ‘sağlıkta şiddete’ dikkat çekildi: Failler cezalandırılmalıdır - FB IMG 1691659049945

Serhat News

Tepki Ver | _a_rm_1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘sağlıkta şiddete’ dikkat çekildi: Failler cezalandırılmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    30 Eylül 2023, 09:21

    […] Ortopedi asistanları Dr. Halil İbrahim Ulusal ve Dr. Kamuran İl’in hasta yakınlarının saldırısına […]

    Cevapla