Van’da seçim çalışmalarına başlandı: 2 bin 284 sandıkta görevli bulunacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim çalışmalarına başladıklarını duyuran HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, 2 bin 284 sandıkta seçim görevlileri bulunduracaklarını belirterek, seçmenleri adres bilgilerini kontrol etmeye çağırdı.  

 Hakların Demokratik Partisi (HDP) Van İl eşbaşkanları, 3 aylık çalışma raporunu açıkladı. HDP binasından yapılan basın toplantısında Maraş depremi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Newroz ve seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, depremdeki dayanışmaya değinerek, halka teşekkür etti.

‘Tüm engellere rağmen dayanışmayı ördük’

Karakoyun, “Yaşanan derin ekonomik krize rağmen halkımız emeğini ve ekmeğini paylaşmıştır.  Deprem yaşamış olan Van halkının bu süreçte güçlü bir dayanışma gösterdiğini biliyoruz. Eğer belediyelerimiz kayyum gaspı altına olmasaydı ve büyük emeklerle hazırladığımız tırlarımız engellenmeseydi, deprem bölgelerindeki depolarımıza el koyma, kayyum gaspı durumları yaşanmasaydı bizler daha güçlü ve kapsamlı bir dayanışma örecektik. Tüm bu engellemelere rağmen yüzlerce gönüllü ve tırlarca yaşam malzemesi ile alanda olduk” dedi.   

‘Erkek devlet zihniyetini alanlarda mahkum ettik’

Karakoyun, Mart ayının HDP ve halk açısından çok önemli bir dönem olduğuna dikkat çekerek, “Depremin ağır hüznü ve yası altında karşıladığımız 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Vanlı kadınlar olarak temel taleplerimizi gündeme taşıdık. Kadın cinayetleri neredeyse hergün devam ederken İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuz bir şekilde fesheden bu iktidar kadına yönelik her türlü eşitsizliğin asıl sebebidir. Kadına yönelik şiddeti, kırımı ve yoksulluğu derinleştiren her türlü faaliyeti besleyen bu erkek devlet zihniyetini alanlarda mahkum ettik” diye konuştu.    

2023 Van Newrozu’nun soğuk hava ve yağmura rağmen kitlesel katılım ile gerçekleştiğini ifade Karakoyun, “ Çağdaş Dehak’lara karşı Newroz alanlarını boş bırakmayan barış annelerine, kadın ve gençlik meclislerimize, tüm kurumlarımıza, bileşen ve ittifaklarımıza, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara ve yediden yetmiş yediye tüm halkımıza teşekkür ederiz” diye ifade etti.  

‘’Seçim hazırlıklarına başladık’

Ardından konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan da, seçimlere 52 gün kaldığını, seçim hazırlıklarına başladıklarını belirterek, hedeflerinin milletvekili seçimlerinde daha güçlü bir temsil imkanı ile TBMM’ye taşınmak olduğunu söyledi. Güçlü bir çalışmanın başlangıcını aylar önceden yaptıklarını ifade eden Doğan, “Geldiğimiz aşamada sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz, yüksek seçim kurulu üyelerimiz belirlenmiş gerekli eğitimler için hazırlık yapılmıştır. Bu seçimlerin önemi sadece çıkaracağımız milletvekili sayısı ile sınırlı değildir. Tüm bunların ötesinde yaratacağımız örgütsel zemin ve güçlü bir parlamenter sistem ve temsil de önemli hedeflerimizden biridir. Bu hedef, yeni sürecin inşası adına büyük önem taşımaktadır. Anayasa Mahkemesi ve AKP-MHP rejiminin kapatma davası tuzağına karşı tek bir oyumuzu dışarıda tutmayacak şekilde halkımızın iradesini korumak adına 14 Mayıs seçimlerine bileşen partimiz olan Yeşil Sol Parti ile katılıyoruz. Halkımızın iradesine yönelik bu hukuk dışı saldırıya karşı gereken tarihi yanıtı alanda ve sandıkta göstereceğiz” dedi.

‘Şimdiden 5 bin sandık görevlimiz ve 5 bin gönüllü görevlimiz var’

Van’da 693 mahallede bulunan 764 okulda, 2 bin 284 sandıkta seçim görevlileri bulunduracaklarını söyleyen Doğan, şöyle konuştu: “Şimdilik belirlenmiş 5 bin resmi sandık görevlimiz ve 5 bin gönüllü görevlimiz ile alanda olacağız. Tüm halkımızı sandıklara sahip çıkmaya, askıda olan ve adreslerinde olan seçmenleri kontrol etmeye çağırıyoruz. Bu seçimlerde halkımızın iradesine yönelik her türlü saldırıyı göğüsleyerek, kayyum gaspında ısrar edenlerden hesap soracağımız bir dönemi başlatacağız. Ramazan ayı olması nedeniyle seçim hazırlık çalışmalarımızı bu yönüyle iftardan sonra da olacak şekilde düzenleyeceğiz. Halkımızın emeğini ve iradesini açığa çıkaracağımız bu süreci birlikte öreceğiz” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da seçim çalışmalarına başlandı: 2 bin 284 sandıkta görevli bulunacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir