Van’da seferberlik ruhu: Halkımız müthiş bir çaba içerisinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emek ve Demokrasi Platformunun deprem sonrası yardım için yaptığı seferberlik çağrısına katılan yurttaşlar hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

Maraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgedeki depremzedeler için binlerce insan seferberlik yaparak dayanışmayı büyütüyor. Van’da da Emek ve Demokrasi Platformu’nun öncülüğünde devam eden depremzedeler için yardım toplama çalışmaları ise aralıksız şekilde sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl yönetim Kurulu Üyesi ve Yardım Toplama Koordinatörü Mesut Bor, enkazdan kurtulan ve dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veren insanların yaşamsal temel ihtiyaçlarını karşılamak için şu ana kadar 2’si yarım olmak üzere toplamda 19 tırın yola çıktığını belirterek, çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Van’da seferberlik ruhu: Halkımız müthiş bir çaba içerisinde - van deprem yardim hdp 2

Depremin hayatın doğal bir parçası olduğunu belirten Bor, “Kürdistan coğrafyasında dinamik bir yapı. O yüzden deprem riski de oldukça yüksek bir bölge bu tür olayların olması normal ama burada önemli olan şey devletin depremlere ilişkin hiçbir çaba hiçbir gayret içerisinde olmayışıdır. Bu deprem de bu durumu çok net bir şekilde ortaya koydu” dedi.

Van’da seferberlik ruhu: Halkımız müthiş bir çaba içerisinde - van deprem yardim hdp 4
Mesut Bor

‘Kolektif bir çalışma yürütüyoruz’

6 Şubat tarihinde depremin yaşandığı günden bu yana çalışmalarının olduğunu hatırlatan Bor, “İl binamızda arkadaşlarla toplandık ve toplantılarımızı aldık. Hemen kriz masamızı oluşturduk. Depomuzu tuttuk ve çalışmalara başladık. Biz Demokrasi Platformu ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Burada bulunan arkadaşların hepsi gönüllü özellikle mahallelerden gelen yurttaşlarımız. Halkımız gerçekten müthiş bir çabanın içerisinde ve büyük bir sorumlulukla bu çalışmaları yürütüyor. Kolektif bir çalışma ile çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

‘Şu an kadın ve çocuk ihtiyaçlarına yoğunluk verdik’

Gelen yardımlardan söz eden Bor, “Bize daha çok giysi battaniye geliyor onu durdurma kararı aldık. Şimdi daha çok bölgeyle iletişim halindeyiz ve ihtiyaç doğrultusunda halkamıza duyuruyoruz ve ona göre de eşya toparlıyoruz. Dünden itibaren artık ekmeğin gelmemesi için çağrıda bulunduk. Çünkü gerçekten mahallelerde anneler dayanışmada ısrarcı. Her yerden ekmek geldi o kadar çok ekmek gönderdik ki orada artık ekmek ihtiyacı kalmadı. Şimdi daha çok gıdaya yoğunluk veriyoruz. Özellikle çocuk ve kadın ihtiyaçlarına ağırlık verdik. Çağrılarımızı da bu yönde yapıyoruz” diye belirtti.

Van’da seferberlik ruhu: Halkımız müthiş bir çaba içerisinde - van deprem yardim hdp 3

‘Malzemelerimiz ayıklanmış bir şekilde düzenli deprem bölgelerine gönderiliyor’

Şu ana kadar toplamda 19 araç malzemenin deprem bölgelerine yollandığını belirten Bor, “Çalışmalarımız hala devam ediyor. Yaklaşık 3 tır daha malzememiz var ve Pazartesi gününe kadar durdurma kararı aldık. Pazartesiden itibaren ihtiyaca göre araçlarımızı göndereceğiz. En örgütlü çalışan kurum biziz. Oradaki arkadaşlarımız, depolarımız her şeyimiz hazır örgütlü bir şekilde direkt tırlarımız malzemelerimiz depolara gidiyor. Depodaki arkadaşlarımız oradan ayrı bir ayrıştırma yapıyor ve o şekilde dağıtımlar yapılıyor.  Aileleri tespit edip tek tek malzemelerimizi bırakıyoruz. Öyle görüntülerde görüldüğü gibi poşetlerden açıp eşyaları atmıyoruz. Buradaki deprem bölgelerindeki arkadaşlarımıza hazır iş düşmeyecek şekilde ayrıştırıp öyle yolluyoruz. Diğer kurum ve yardım gönderen arkadaşlar da düzenli bir şekilde bütün malzemelerini ayıklayarak göndersinler. O şekilde göndermeleri daha sağlıklı olur” çağrısında bulundu.

Van’da seferberlik ruhu: Halkımız müthiş bir çaba içerisinde - van deprem yardim hdp 1

Bor son olarak, “Van’a gelen depremzede aileleri yönlendirerek evlere yerleştiriyoruz. HDP il binasında depremzede aile barındırmak isteyen yurttaşlarımızın kayıtlarını alıyoruz. Şu ana kadar 45 aile yerleştirdik.  Şu an mevcut 100 aileyi barındırabilecek evimiz var” bilgisini paylaştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da seferberlik ruhu: Halkımız müthiş bir çaba içerisinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir