Van’da su sorunu: Esas mesele kayyım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşanan su sorununa ilişkin konuşan Avcı yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, “Esas mesele kayyum meselesi. Kayyım olmazsa halk kendi iradesiyle kendini yönetirse sorunlar olmaz. Van’da aslında su sorunu yok. Bir yönetilme sorunu, kayyım sorunu var. Yönetemiyorlar” dedi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (VASKİ) yapmayı planladığı 6 günlük su kesintisi ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. Büyük tepkilerin oluşmasının ardından karar iptal edildi. Kesintinin Van Valisi Ozan Balcı’nın talimatıyla iptal edildiği bildirildi. Yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, konuya ve tartışmalara dair Rûdaw’a konuştu.

‘Kayyım sorunu, yönetilme sorunu var’

Kentte bir yönetilme sorunu olduğunu dile getiren Avcı, şunları söyledi:

“Su sorunu birkaç gündür gündemimizde. Mart 2019’daki seçimden sonra biz 3 ay görevde kaldık. Devlet zoruyla görevden uzaklaştırıldık. Biz görevden alındıktan sonra kayyumlar Van’ı idare etmek istedi. 6 gün boyunca suyun kesilmesi kararı var. Biz görevde olsaydık bu tamiratları bir günde çözerdik. Tedbirleri de alırdık, halk bu kadar mağdur olmazdı” dedi.

Van’da esas meselenin kayyım meselesi olduğunun altını çizen Avcı, “Kayyım olmazsa halk kendi iradesiyle kendini yönetirse sorunlar olmaz. Van’da aslında su sorunu yok. Bir yönetilme sorunu, kayyum sorunu var. Yönetemiyorlar. Biz burada yaptığımız açıklama ile muhtemelen söz konusu kararı tekrar gözden geçirecekler. Bu yazın ortasında tamirat yapılmaz demiştik. Halkı susuz bırakmayın, sonbaharda yapın dedik. Su ihtiyacının az olduğu bahar aylarında yapın dedik. Önümüzdeki yerel seçimde rejimin bürokratları, kayyım bürokratlar da gidecek” diye belirtti.

6 günlük kesinti, tartışmaları beraberinde getirdi

VASKİ, Gürpınar ilçesi Bejingir kaynağından şehre gelen 1500’lük ana içme suyu isale hattındaki 5 arıza nedeniyle Van’ın Merkez 3 ilçesi ve Gevaş olmak üzere bütün mahallelerde 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü sabah saat 03:00 ile 20 Ağustos 2023 Pazar günü saat 23.59 saatleri arasında 6 günlük zorunlu su kesintisine gidileceğini duyurmuştu.

5 ilçeyi kapsayan kesintinin 60’ın üzerinde mahalleyi kapsadığı ifade edilmişti.

Kesinti dün protesto edildi

Öte yandan su kesintisinin protesto edilmesi için kentte basın açıklaması yapıldı. Aydın Perihan İş Merkezi önünde düzenlenen açıklamaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da su sorunu: Esas mesele kayyım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir