Van’da yürüyüş öncesi valilikten yasaklama kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde 9 Ekim’de yapılacak yürüyüş öncesi Van valiliğinde yasaklama kararı geldi.

DBP Partisi öncülüğünde HDP, TJA, Serhat Göç Derneği, MEBYA-Der, TUHAY-Der, Arsisa ve Aryen Kültür Merkezi öncülüğünde 9 Ekim’de Sanat Sokağın da yapılacak açıklama öncesi valilikten yasaklama kararı geldi. Van valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre 05/10/2022 tarihinden geçerli 12/10/2022 tarihi de dahil olmak üzere (8) gün süre ile kentte eylem ve etkinliklerin yasaklandığı vurgulandı.

Bütün etkinlikler yasaklandı

Açıklamada, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden; İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması, 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanmıştır.”

Serhat News


Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da yürüyüş öncesi valilikten yasaklama kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir