Van’daki taciz olayına karşı sesler yükselmeye devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşanan uzman çavuş tacizini protesto eden kadınlar, “Üniformalıların işlediği suçlara karşı sessiz kalmayacağız. Kolluğu koruma, kollama, yargıla” dedi. 

Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde Van’da yaşanan uzman çavuş tacizi Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda yapılan açıklama ile protesto edildi. Katledilen kadınların fotoğraflarının açıldığı açıklamaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticinin yanı sıra Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) ve Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı ile çok sayıda kadın katıldı. 

‘Kolluğu koruma yargıla’

Ortak açıklama metnini Rosa Kadın Derneği’nden Berfin Polat yaptı. 1 Ekim’de Van’da uzman çavuşların kadınlara yönelik tacizini hatırlatan Polat, “Gün ortasında sarhoş bir şekilde kadınları taciz etmiş ve tacize tepki gösteren halka hakaret etmişlerdir. Kadınları ve yaşamın tüm alanlarını hedefi haline getiren bu politikalar, artık pervasız bir şekilde alenen uygulanmaktadır. Bu özel savaş politikalarının faillerine uygulanması gereken yaptırımlar ise öz savunmasını gerçekleştiren halka uygulanmıştır. Bu sebeple, buradan hep birlikte sesleniyoruz. Kolluğu koruma, kollama, yargıla! Kadınları sahip oldukları tüm kimlikleriyle hedef alan, nefret ve ayrımcılığı körükleyen failler, arkalarına aldıkları kamu gücü ve erk yargının sunduğu sınırsız cesaret ile ödüllendirilmektedirler. Üniformalıların cezasız kalmış pratikleri ve suçluların adaletten kaçmasına göz yumulması Van’da yaşanan olayda da görüldüğü üzere toplumda büyük bir infiale yol açmaktadır” diye konuştu. 

‘Üniformalılara karşı toplumsal özsavunma’

Adaletin sağlanmasını talep ettiklerini belirten Polat, “Toplumsal vicdan, geçmişte işlenen suçları asla unutmayacak ve suçluları korumayacaktır. Bu hukuksuzluk hali bir gün sona erecek, suç işleyenlerin hesap vereceği bir mahkeme önünde duracakları gün gelecektir. İster bugün olsun, isterse yıllar sonra, suç işleyenlerin toplumsal hafızadan silinmeyeceğini ve adaletin tecelli edeceğini bilmelidirler. Bugün burada, adaletsizliğe, nefrete ve ayrımcılığa karşı duruşumuzu net bir şekilde ilan ediyoruz. Daha önce aynı politikaların faillerinin cezasız kalması ve üniformalıların Kürt kadınlara yönelik işlediği suçlar toplumsal bir öz savunmayı ortaya çıkarmıştır. Biz, adaletin sağlanmasını talep ediyoruz. Adalet, toplumun her bir bireyinin hakkıdır ve adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Sessiz kalmayacağız’

“Üniformalıların işlediği suçlara karşı sessiz kalmayacağız” diyen Polat, sözlerini şöyle tamamladı: “Adaletin önünde hiç kimsenin dokunulmaz olmadığını hatırlatıyoruz. Toplumsal öz savunmanın açığa çıktığı bu durum, uzman çavuşların korunması ve adaletin sağlanmamasının bir sonucudur. Adaleti sağlamak, toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamak demektir. Biz, toplumsal adaletsizliğe ve nefrete karşı kararlı bir duruş sergiliyor ve tekrar ediyoruz; Kolluğu koruma, kollama, yargıla!”

Açıklama “Jin, jiyan, azadî” sloganı ve alkışlarla son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’daki taciz olayına karşı sesler yükselmeye devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir